Spår 90 prosent sjanse for tidenes norske OL: Tipper 19 norske gull i Pyeongchang

Del

Norske og internasjonale oddstippere plasserer Norge på toppen av seierspallen i hele 19 øvelser i Pyeongchang-OL. I følge oddsekspertene kan det ligge an til 35 medaljer og tidenes OL for norske farger. Norge tippes også som beste nasjon, foran Tyskland.

- Spillere over hele Europa har klokketro på norske gull. Da vi åpnet for oddsspill på OL i fjor høst, mente våre eksperter at det var 50/50 sjanse for 13 eller flere gullmedaljer. Når tipperne har fått si sitt, sier oddsen at det er nesten 60 prosent sjanse for 14 gull eller mer, forteller PR-manager Steffen Løvholen fra Unibet Norge.

- Det som er veldig interessant, vi nå har hele 19 øvelser der Norge har en gullfavoritt – altså utøveren eller laget med lavest odds på å vinne øvelsen, forklarer Løvholen

- På lagsiden er vi gullfavoritter i alt av langrenn, både i spring og langløp. Norge er også favoritter i kombinertstafetten, Laghopp, og både Mixedstafett og herrestafetten i skiskyting. I tillegg er Marit Bjørgen, Johannes Høsflot Klæbo, Johannes Thingnes Bø, Aksel Lund Svindal, Maren Lundby og Øystein Braaten alle favoritter til å vinne gullmedaljer, forteller Løvholen.

Og det er ikke bare på gullmedaljestatistikken Norge har mulighet til å sette nye rekorder.

- I tillegg til de 19 potensielle gullmedaljene, har vi 24 andre klare medaljekandidater. Det betyr at norske utøvere eller lag er blant de tre i hver enkelt øvelse med lavest odds hele 43 ganger. Det er selvfølgelig ikke sannsynlig at vi tar alle gullmedaljene der en nordmann er favoritt, eller alle medaljene der norske utøvere er blant de tre mest sannsynlige vinnerne, men ingen andre land har så mange medaljekandidater, sier Løvholen.

Siden de første odsspillene åpnet, har Norge også passert Tyskland i kampen om å bli mesterskapets beste nasjon, målt i antall medaljer.

- Våre oddssettere trodde på det tidspunktet på omtrent samme antall gull for Norge og Tyskland, men at Tyskland hadde flere medaljekandidater totalt. Den siste tiden har de norske utøverne vist en vanvittig form, og det har gjort seg utslag på oddsen; tipperne har spilt stadig mer på norsk seier, og Norge er nå klar favoritt foran Tyskland. Sjansen for at Norge vinner medaljestatistikken er nå bedre enn sjansen til alle andre land til sammen. Og det er ikke bare norske tippere som har tro på egen suksess. Spill fra tippere over hele Europa forsterker denne trenden, sier Løvholen.

Så hvorfor tror spillerne «bare» på 14 gull og 35 eller flere medaljer, når Norge har 19 gullfavoritter og 43 medaljefavoritter?

- Det er et komplisert spørsmål, men enkelt forklart vinner favorittene mellom 70 og 75 prosent av gangene. Så når Norge har 19 gullmedaljefavoritter, tilsvarer det omtrent 14 gullmedaljer. Det som uansett er klart, er at det er overveiende sannsynlig at vi setter ny rekord i medaljer av alle valører. I 2014 hadde vi 11 gull og totalt 26 medaljer, og det var Norges beste OL gjennom tidene. Sjansen for at vi ikke slår begge disse tallene er under 10 prosent. Det betyr altså at sjansen for nye norske rekorder er over 90 prosent. Det bør være mulig å leve med, avslutter Løvholen.

Utvalgte odds:

Vinner medaljetabell:

Norge:                            1,75
Tyskland:                        2,75
USA:                               8,00
Canada:                        12,50
Nederland:                    21,00
Russland (OAFR):        26,00
Frankrike:                     41,00

Nasjonen med flest medaljer:

Norge:                                2,00
Tyskland:                            2,50
USA:                                   6,00
Canada:                              8,00
Nederland:                         21,00
Russland (OAFR):             26,00
Frankrike:                          26,00

Norske gullfavoritter i Pyeongchang:

- Aksel Lund Svindal, Super-G                                            

- Øystein Braaten, Freestyle, Slopestyle                                   

- Marit Bjørgen, skiathlon og 30 km fellesstart

- Johannes Høsflot Klæbo, Skiathlon, klassisk sprint, 50 km fellesstart

- Maren Lundby, hopp, normalbakke

- Johannes Thingnes Bø, 10 km sprint, 12,5 km jaktstart, 15 km fellesstart

- Skiskyting, herrer                           

- Skiskyting, mixed                        

- Hopp, herrer                                       

- Langrenn, lagsprint, herrer      

- Langrenn, 4x10km, herrer

- Langrenn, lagsprint, kvinner

- Langrenn, 4x5km, kvinner

- Kombinert, herrer

For flere OL-odds eller kommentarer, kontakt PR manager Steffen Løvholen, telefon 482 98980
                    

Om Unibet

Unibet800 57 536

Følg saker fra Unibet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unibet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unibet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom