Den Norske Opera & Ballett

Søvnløse skjønnheter

Del

Fra dans om insomnia til en eksistensielt søkende Tornerose. 11. mars er det verdenspremiere på Sleepless Beauty med Nasjonalballetten.

Ballettsjef Ingrid Lorentzen ønsker å sette nytt lys på den sovende skjønnheten. Er hun ute av hundreårssøvnen, lys våken eller søvnløs?
– Jeg kunne ikke tenke meg en bedre måte å få henne til å bråvåkne på enn å la akkurat disse toneangivende koreografene gyve løs på henne, sier hun.

De fire koreografene som skaper hvert sitt nye verk til Sleepless Beauty, er Ingun Bjørnsgaard, Melissa Hough, Hege Haagenrud og Ina Christel Johannessen. Med samme tematiske utgangspunkt har de skapt fire helt ulike verk.

Ingun Bjørnsgaard er en av de klare stemmene i norsk samtidsdans – og også en av de mest erfarne. Over 20 år etter at hun fikk kritikerprisen for Sleeping Beauty, lager hun igjen en ballett relatert til den passive kvinnefiguren i Tornerose. Mahlermembran har nyskapt musikk av Rolf Wallin.

Det er første gang Nasjonalballettens solist Melissa Hough koreograferer et verk for Hovedscenen. I balletten Epic Short – om å finne ut hvem man er ment å være, har hun skapt Tornerose om til en eksistensielt søkende prinsesse. Musikken er Tsjajkovskijs Pianokonsert nr. 1 og spilles av Operaorkestret og pianist Håvard Gimse.

Også Hege Haagenrud debuterer med et verk for Hovedscenen. Hun arbeider i grenseland mellom dans og teater, og bruker ofte tekst som utgangspunkt. Hun har skapt balletten Picture a Vacuum om søvnløshet til dikt av spoken word-artisten Kate Tempest.

Ina Christel Johannessen er en prisbelønt og internasjonalt anerkjent koreograf. Hun gikk til mytenes verden for å skape Desolating Persephone. Her danses det i tonn med jord - egentlig gummi - til musikk av Luc Ferrari.

Side om side med et stjernelag fra Nasjonalballetten danser noen av Norges sterkeste samtidsdansere. Camilla Spidsøe, Silas Henriksen, Sonia Vinograd og Grete Sofie Borud Nybakken er blant dem som deler scenen med Pia Elton, Matias Rønningen, Hugo Marmelada og Guro Nagelhus Schia. På premieren dirigerer Christian Eggen Operaorkestret og Håvard Gimse .

Kontakter

For mer informasjon, anmelderbilletter og intervjuer, vennligst kontakt:
Ole-Morten Vestby: omv@operaen.no / 970 76 610
Lene Jacobsen: lj@operaen.no / 47 91 52 32

Bilder

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom