SOS-barnebyer

SOS-barnebyer applauderer regjeringens støtte til Syrias barn

Del

Regjeringens rekordbevilgning på 10 mrd kroner over fire år til Syria gir et godt utgangspunkt for å styrke barns rett til omsorg og utdanning. SOS-barnebyer applauderer det norske bidraget som ble gjort kjent under giverlandskonferansen i London i dag.

1 av 3 flyktninger fra Syria er barn, og til sammen over to millioner barn i det borgerkrigsrammede landet mangler et utdanningstilbud. SOS-barnebyer er glade for at statsminister Erna Solberg nå har lovet en rekordhøy bevilgning til Syria, og at pengene vil styrke barns beskyttelse, omsorgs- og utdanningstilbud de neste årene. SOS-barnebyers generalsekretær Svein Grønnern minner likevel om omsorgens betydning for barns utdanningsutbytte:

- Utdanning er en forutsetning for utvikling, og et trygt hjem er en forutsetning for at utdanningen skal bli vellykket. Barn som lever med krig og konflikt uten tilstrekkelig omsorg og beskyttelse risikerer å miste hjemmet sitt, sin familie, sin tilgang til en trygg oppvekst og tilbud om utdanning.

Barn som lever med krig og konflikt vil ha store problemer med å ta til seg kunnskap og gjøre seg nytte av utdanningen, hvis de i det hele tatt har et utdanningstilbud. Syria er satt 40 år tilbake på grunn av krigen, og landet taper en hel generasjon hvis ikke forholdene snart bedres for barn og unge.

Derfor er Norges store satsing svært velkommen. Det er avgjørende at disse pengene blir brukt på tiltak som kommer barn og unge til gode.

SOS-barnebyer jobber med tiltak som styrker familiene og forebygger at barn mister omsorg. Omsorgen som er avgjørende for at barn tar til seg lærdom og utvikler seg. En styrking av utdanningstilbudet bør også inneholde en plan for styrking av omsorgstilbudet til barn og unge i Syria.

SOS-barnebyer har vært til stede i Syria i over 40 år og innsatsen har fordelt seg på både å gi omsorg til barn som er alene og å styrke utsatte familier slik at de kan ta bedre vare på barna sine. Vi gir barn trygghet i våre omsorgssentre i Aleppo og Damaskus, vi gir barn skolemateriell og vinterjakker/tepper og andre nødvendighetsartikler. I disse dager jobber SOS-barnebyer med å få til å evakuere barn fra Madaya og gi dem den omsorgen de trenger.

- For millioner av syriske barn er det langt igjen til at deres rettigheter ivaretas og at deres hverdag preges av trygghet, omsorg og beskyttelse. Men vi kan ikke miste håpet om å gi dem tilbake det krigen har fratatt dem. Vi må hjelpe dem på den måten som er mulig, så raskt som mulig. Norges milliardsatsing er et skritt på veien til en bedre framtid for Syrias barn, selv om behovene er enorme, avslutter Grønnern.

Kontakter

Generalsekretær Svein Grønnern
svein.grønnern@sos-barnebyer.no
90854918

Rettighetsansvarlig Elizabeth Lie
Elizabeth.lie@sos-barnebyer.no
48025161

Om SOS-barnebyer

SOS-barnebyer
SOS-barnebyer
Mariboes gate 13
0105 Oslo

23 35 39 00http://www.sos-barnebyer.no

SOS-barnebyer er en politisk og religiøs uavhengig organisasjon og arbeider i henhold til FNs barnekonvensjon. SOS-barnebyers hovedoppgave er å jobbe for at alle barn får vokse opp i en omsorgsfull familie. SOS-barnebyer jobber bâde internasjonalt og i Norge.

Følg saker fra SOS-barnebyer

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SOS-barnebyer på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SOS-barnebyer

Egmont Fonden gir 3,5 millioner til vennetiltak for flyktningbarn6.12.2016 15:19Pressemelding

– Vi kan ikke dele ut bestevenner, men vi vil legge til rette for ekte, gode relasjoner, sier Sissel Aarak i SOS-barnebyer. Med støtte fra Egmont Fonden skal organisasjonen gjøre integreringen enklere for barn som har flyktet alene til Norge. I løpet av 2017 skal ungdom i 15 kommuner være med på et helt nytt prosjekt, der de blir kjent med jevnaldrende som har flyktet alene til Norge. Prosjektet er en del av Våre nye barn, en modell for bosetting og integrering av enslig mindreårige flyktninger, og et samarbeid mellom SOS-barnebyer, Asker kommune og Husbanken. Forebygge utenforskap SOS-barnebyer har fått 3,5 millioner kroner i støtte fra Egmont Fonden til å utvikle og etablere initiativ og metoder for bruk i norske kommuner, slik at veien inn i samfunnet blir best mulig for barn alene på flukt. – Vi vet at barn og unge venter lenge før de blir bosatt i en kommune. Når de endelig får et hjem, blir de ofte sittende mye alene. Mange har minimalt eller ingen kontakt med norske ungdommer, o

Verdens første humanitære toppmøte må prioritere barn uten omsorg22.5.2016 11:00Pressemelding

Den 23. mai kaller FN for første gang inn til et humanitært toppmøte for å finne bedre løsninger på verdens rekordstore behov for humanitær hjelp. SOS-barnebyer retter i den anledning fokuset mot de barna som ikke har familie og omsorg. – Vi må prioritere disse barnas behov for gode oppvekstvilkår fordi det er svaret på flere av de humanitære utfordringene verden står overfor, sier leder for barns rettigheter i SOS-barnebyer Norge, Elizabeth Lie.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom