Stiftelsen Norsk Mat

Sørlandsmakrell hedret

Del
- Makrellen har en egen plass i et Sørlandshjerte. Klart det er ekstra stas å få en så gjev anerkjennelse for vår varmrøkte makrell, sa fiskehandler Reidar Fredriksen fra Reinhartsen da han mottok Spesialitet-merket i går kveld.
Festkveld: Reidar Fredriksen (midten) fra Reinhartsen i Kristiansand fikk i går overrakt Spesialitet-merket av Marit Strand fra Matmerk og Steinar Eilertsen fra Vest-Agder fylkeskommune.
Festkveld: Reidar Fredriksen (midten) fra Reinhartsen i Kristiansand fikk i går overrakt Spesialitet-merket av Marit Strand fra Matmerk og Steinar Eilertsen fra Vest-Agder fylkeskommune.

- Makrellen er nok den mest sørlandske fisken, og derfor er det ekstra gøy å få Spesialitet-merket på den! Det er helt klart en fjær i hatten og en motivasjon i det videre arbeidet vår, sa Reidar Fredriksen fra Reinhartsen da han mottok Spesialitet-merket for sin varmrøkte makrell under konferansen Sjømat på Sørlandet 4. april.

 Spesialitet-merket deles ut av Matmerk, og produktene velges ut av en uavhengig fagjury som smatter og smaker seg gjennom testproduktene i en grundig kvalitetskontroll.

 – Det går rett og slett ikke an å lage en bedre varmrøkt makrell enn dette, sa juryleder Lars Sponheim da Varmrøkt makrell fra Reinhartsen ble testet i fagjuryen.

Jurymedlem Petter Wahl Sekne fulgte opp:

- Dette er den beste varmrøkte makrellen jeg noensinne har smakt.

 Saftig og elegant

Varmrøkt makrell fra Reinhartsen i Kristiansand er laget utelukkende på fet høstmakrell fisket langs Sørlands- og Vestlandskysten. Det er kun fisk tatt med dorg eller not som benyttes, ikke makrell tatt med fisketrål. Fisken tørrsaltes og røykes med bøkeflis etter Fiskebryggas egenutviklede oppskrift. Det benyttes en særegen røyketeknikk, der fisken først kaldrøykes før temperaturen skrus opp slik at den blir varmrøkt. Dette gir en saftig konsistens, og en behagelig, elegant røyksmak.

 Godkjent av en uavhengig fagjury

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som smaker seg gjennom mat- og drikkevarene som produsentene søker om å merke. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet.

Nøkkelord

Kontakter

Marit Strand, Fagsjef Spesialitet, Matmerk, tlf: 926 14 992


Reidar Fredriksen, Reinhartsen, tlf: 915 64 106

Bilder

Festkveld: Reidar Fredriksen (midten) fra Reinhartsen i Kristiansand fikk i går overrakt Spesialitet-merket av Marit Strand fra Matmerk og Steinar Eilertsen fra Vest-Agder fylkeskommune.
Festkveld: Reidar Fredriksen (midten) fra Reinhartsen i Kristiansand fikk i går overrakt Spesialitet-merket av Marit Strand fra Matmerk og Steinar Eilertsen fra Vest-Agder fylkeskommune.
Last ned bilde
Spesialitet: Reinhartsens varmrøkte makrell, her servert med eple. Foto: Reinhartsen
Spesialitet: Reinhartsens varmrøkte makrell, her servert med eple. Foto: Reinhartsen
Last ned bilde

Lenker

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no


Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring.  

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye