Sørlandsmakrell hedret
- Makrellen er nok den mest sørlandske fisken, og derfor er det ekstra gøy å få Spesialitet-merket på den! Det er helt klart en fjær i hatten og en motivasjon i det videre arbeidet vår, sa Reidar Fredriksen fra Reinhartsen da han mottok Spesialitet-merket for sin varmrøkte makrell under konferansen Sjømat på Sørlandet 4. april.
Spesialitet-merket deles ut av Matmerk, og produktene velges ut av en uavhengig fagjury som smatter og smaker seg gjennom testproduktene i en grundig kvalitetskontroll.
– Det går rett og slett ikke an å lage en bedre varmrøkt makrell enn dette, sa juryleder Lars Sponheim da Varmrøkt makrell fra Reinhartsen ble testet i fagjuryen.
Jurymedlem Petter Wahl Sekne fulgte opp:
- Dette er den beste varmrøkte makrellen jeg noensinne har smakt.
Saftig og elegant
Varmrøkt makrell fra Reinhartsen i Kristiansand er laget utelukkende på fet høstmakrell fisket langs Sørlands- og Vestlandskysten. Det er kun fisk tatt med dorg eller not som benyttes, ikke makrell tatt med fisketrål. Fisken tørrsaltes og røykes med bøkeflis etter Fiskebryggas egenutviklede oppskrift. Det benyttes en særegen røyketeknikk, der fisken først kaldrøykes før temperaturen skrus opp slik at den blir varmrøkt. Dette gir en saftig konsistens, og en behagelig, elegant røyksmak.
Godkjent av en uavhengig fagjury
Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som smaker seg gjennom mat- og drikkevarene som produsentene søker om å merke. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet.
Nøkkelord
Kontakter
Marit Strand, Fagsjef Spesialitet, Matmerk, tlf: 926 14 992
Reidar Fredriksen, Reinhartsen, tlf: 915 64 106
Bilder
Lenker
Om Stiftelsen Norsk Mat
Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
Hardanger, Telemark, Gloppen og Sunnmøre med lokal drikke i særklasse15.3.2024 15:15:04 CET | Pressemelding
- At 9 produkter har kommet gjennom nåløyet til det drikkefaglig sterke dommerpanelet vitner om det svært høye nivået innenfor norsk drikke, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Spesialitetsmerket under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Margit Dale fra Valle i Setesdal vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris15.2.2024 16:16:32 CET | Pressemelding
- Skal vi bevare norske mattradisjoner er vi helt avhengige av brobyggere mellom generasjoner. Årets vinner er nettopp en slik brobygger, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris på Sentralen i Oslo.
Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin19.1.2024 13:00:00 CET | Pressemelding
– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.
Dette er finalistene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris21.12.2023 10:30:32 CET | Pressemelding
Blir det en kandidat fra Valle i Setesdal, Jølster, Sandefjord eller Oslo som vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i år? Nå kan publikum stemme på sin favoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom