Handel og Kontor i Norge

Søndagsplakaten skal gi lik praksis i butikkene

Del

Loven om søndagsåpne butikker kan gi opphav til uklarhet og tolkning innen dagligvare. Handel og Kontor og Virke dagligvare har derfor utviklet Søndagsplakaten, som skal sikre lik praktisering blant kjedene.

Forbundsleder Trine Lise Sundnes
Forbundsleder Trine Lise Sundnes

- Lik praktisering av regelverket gir en forutsigbarhet for både ansatte, kunder og kjøpmenn. Dette initiativet skal klargjøre hvordan søndagshandelen skal praktiseres for alle, sier leder i HK, Trine Lise Sundnes.

Alle aktører i dagligvarebransjen er invitert til å slutte seg til Søndagsplakaten. Bunnpris, Coop og NorgesGruppen stiller seg bak initiativet, og vil følge punktene i sine butikker landet rundt.

- Ved at aktørene praktiserer regelverket likt, hindrer vi utglidning av loven og bidrar til fortsatt å bevare annerledesdagen, sier Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.  

Vil ha myndighetene med
Søndagsplakaten slår fast at salgsflaten på maks 100m2 må være et selvstendig butikklokale med fastmonterte vegger og egen inngang. Det er heller ikke er mulig å bruke vindfang eller lignende for å få salgsflaten større enn de tillatte 100m2.

Når det gjelder henting av varer fra lager eller øvrig butikklokale, begrenses dette til varer som fra før selges i søndagsbutikken. Det er ikke tillatt med plakater eller lignende der kunder oppfordres til å be personalet hente varer som ikke er utstilt i søndagsbutikken.

- Plakaten klargjør dagens regelverk. Samtidig oppfatter vi at regelverket når det gjelder henting av varer fra lager eller øvrig butikklokale ikke er tilstrekkelig tydelig. Derfor har vi bedt myndighetene om hjelp til å utrede dette nærmere, sier Sundnes.

HK og Virke har bedt om et hastemøte med kulturminister Linda Helleland om initiativet.

- Vi ser frem til en konstruktiv dialog med statsråden om temaet, sier Sundnes.


For mer informasjon, kontakt:
Inger Helene Vaaten, informasjonsrådgiver, Handel og Kontor i Norge 90034214
Julie Wentzel Frøland, kommunikasjonsrådgiver, Virke 98803090

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Forbundsleder Trine Lise Sundnes
Forbundsleder Trine Lise Sundnes
Last ned bilde

Dokumenter

Om Handel og Kontor i Norge

Handel og Kontor i Norge
Handel og Kontor i Norge
Torggata 12
0181 Oslo

+47 23 06 11 80http://www.hkinfo.no/

Handel og Kontor i Norge (HK) ble stiftet i 1908 under navnet Den Underordnede Handelsstands Landsforbund i Kristiania. På dette tidspunktet var det 2.175 medlemmer. Handel og Kontor i Norge (HK) er i dag LOs tredje største forbund med over 70.000 medlemmer. HKs medlemmer kommer fra en rekke bransjer. Vi organiserer innen: handels-, industri-, håndverk-, luftfart-, forlag-, kontor-, administrasjon-, finans- og servicevirksomhet.

Følg saker fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Handel og Kontor i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom