Sony Music Norway

Sommersingle fra TRXD

Del

Produsentduoen TRXD, Truls Dyrstad fra Mandal og David Atarodiyan fra Oslo, slipper den sommerlige og house-inspirerte singelen "Someone Else" fredag 24. mai.

Produsentduoen TRXD har fått smake litt på jetset-tilværelsen den siste tiden, med flere turer til både Los Angeles og London for å samarbeide med produsenter og låtskrivere på øverste hylle.
Truls og David er ekstremt produktive, og noe av det de liker spesielt godt med å jobbe i USA er hvor fort folk jobber. 
"Folk i Norge er superflinke, men det meste tar mye lengre tid." forteller de "I USA rekker vi gjerne to sessions, hvor vi altså jobber med ulike team, i løpet av en dag, og dette passer oss veldig godt siden vi liker å jobbe raskt selv. Selv når alt blir laget fra bunnen går det unna." 
På spørsmål om hvor mange låter de sitter igjen med etter noen jobbturer kan de fortelle at de, det siste året, har laget i hvert fall 70 skisser og rundt en tredjedel av disse er allerede solide demoer. Med andre ord har de mye å velge på når de skal slippe ny musikk.
Og denne gangen falt valget på "Someone Else", en veldig trist låt om ubalanse i et kjærlighetsforhold, pakket inn i herlig energisk houseproduksjon.  
Skissen til "Someone Else" var klar i Los Angeles, rett før retur til Oslo, og de diskuterte låten på vei hjem over Atlanterhavet. 
Vokalen var, i deres ører, helt perfekt, så det var aldri noe ønske om å bytte den ut, selv om det betød at de - igjen - har en ukrediert featureartist. De forklarer at de svært gjerne fremmer unge talenter, men at disse ofte har flere prosjekter, og kanskje også egne artistprosjekter, gående og ofte ikke ønsker kreditering siden det kan skape forvirring. Egentlig ganske forvirrende det óg.
Men inspirasjonen ellers er ganske rett fram, den er basert på duoens felles begeistring for house- og elektronisk musikk. 
"Jeg har gode minner fra undergrunnsfester hvor jeg danset hele natten" smiler David "så denne låten er til ære for musikken som inspirerte meg til å begynne å produsere." 
"Det er litt retro" supplerer Truls "selv om jeg ikke var en badboy (her antydes ironiske hermetegn) som David så har jeg også alltid likt house-musikk. Det er noe med energien og positiviteten som treffer meg". 
"Vi lot nostalgien inspirere og styre valgene våre" smiler David "Og vi har skikkelig lyst til å lage en fullversjon som varer mye lengre. En å spille på klubben."
Blir det mye dansing hele natten, spiller de opp til dans, eller jobber de bare i studio?
"Vi elsker å spille live og kommer til å prioritere det fremover" forteller de. "Men det blir mest studiojobbing en liten stund til."
David jobber også med musikkproduksjon på et litt annet nivå. 
"I tillegg til TRXD jobber jeg som musikklærer for ungdom som har funksjonshemninger, men som ønsker å lage musikk." forteller han "Man trenger ikke være funksjonsfrisk, eller jakte på hits, for å ha glede av å skape musikk. Elevene mine gir meg både perspektiv og inspirasjon." 
Ellers prøver Truls og David å leve litt sunnere enn hva produsenter gjerne gjør, med yoga og trening på dagsplanen. Faktisk er det ett av rådene de ville gitt seg selv om de gikk tilbake i tid. 
"Det er sant som de sier om en sunn sjel i et sunt legeme" enes de "Det aller viktigste er å være på rett plass mentalt". 
Man må stå på. Men stress og bekymring fostrer ikke kreativitet. 
"Vi skaper mye, og noe av det viktigste vi har lært oss er nok at man ikke må lete etter bekreftelse i andre, men stole på seg selv. Og hverandre."  
TRXD er en duo av en grunn, forklarer de. Dynamikken og vennskapet de har påvirker ikke bare det kreative, men absolutt alt duoen gjør.
For det ligger mye hardt arbeid bak det nettverket de har opparbeidet seg, og de tar ikke invitasjoner til spennende samarbeid og skrivecamps som noen selvfølge.
"Det er klart vi klyper oss i armen når vi istedenfor å gå til studio i februarsnø og slaps kan ta oss en svømmetur i utendørsbasseng før vi starter arbeidsdagen, eller når vi møter produsenter som jobber med artister vi har beundret i en årrekke" sier de "men vi kan gjøre veldig mye hjemmefra også, og bytter nok ikke ut Norge som base".
Men en tur til Japan for å jobbe der står på ønskelisten. 
"Mye crazy greier kommer derifra" sier de "Det er virkelig noe helt annet". 
Så etter "Someone Else" drar de kanskje somewhere else og skriver something else? 
"Ja, men først skal vi nyte sommeren her hjemme. Og forhåpentlig danser mange natten gjennom og får fine minner til Someone Else!"

"Someone Else" er tilgjengelig fra fredag 24. mai 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
TRXD (c) Alvin Santos
TRXD (c) Alvin Santos
Last ned bilde
TRXD (c) Alvin Santos
TRXD (c) Alvin Santos
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Khalid, Calvin Harris, Marcus & Martinus, Miley Cyrus, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

ZadeKing teamer opp med Morgan Sulele på «Ta det rolig»6.6.2019 15:04:53 CESTPressemelding

De siste par årene har vi blitt vant med en jevn strøm med skamløst fengende norskspråklige afropoplåter fra ZadeKing. Låter som «Hun gjør meg vill», «Kumbaya» og «Hola Mamacita» (med Temur) har satt fyr på både dansegulv og radiobølger. Etter å ha gjestet Larsiveli sin P3-listede «Cash kommer inn», følger han nå opp med «Ta det rolig» ft. Morgen Sulele fredag 7. juni- kanskje ZadeKing sin mest personlige låt til nå.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom