VirkeVirke

Sommerhandelen svært viktig for Vestfold

Del

Sommeren er viktig for norsk handel, men det er store forskjeller mellom både fylker og kommuner.

– Mange butikker i Vestfold får oppsving i juli og august, sier direktør for Virke Faghandel, Bror William Stende.

Tjøme dobler omsetningen i sommermånedene

I Vestfold fikk butikkene 18,5 prosent av omsetningen sin i juli og august i 2017, viser tall fra Hovedorganisasjonen Virke.

– Likevel er det store lokale forskjeller innad i fylket, forteller Bror William Stende, direktør for Faghandel i Virke.

Tjøme er den kommunen som er mest avhengig av sommeren i Vestfold. Her kom hele 29,1 prosent av omsetningen i juli og august i fjor.

Også i Larvik og Nøtterøy var sommersesongen viktig, med henholdsvis 20,1 og 18,9 prosent av årsomsetningen i juli og august 2017.

Feriefolket kjøper mye mat og drikke

– Virkes undersøkelse Reisepuls viser at stadig flere oppgir at hytta i Norge blir en del av sommerferien. Dette har blant annet stor betydning for omsetningen i dagligvarebutikkene på typiske feriesteder, forteller direktør for Virke Dagligvare, Ingvill Størksen.

Turister og hyttefolk er særlig viktig for de minste lokale butikkene i utkant-Norge, og en vellykket sommeromsetning kan være avgjørende for å skape lønnsom drift.

– I typiske hytte- og turistkommuner er sommeren enormt viktig for årsomsetningen, fordi det kommer tilreisende som vil handle inn både mat og andre varer, sier Størksen.

– I små lokalsamfunn, kan dagligvarebutikken være helt avhengig av sommeromsetningen for å klare å holde åpent resten av året, og dermed være med å sikre lokalsamfunnet, avslutter Størksen.

Tallene er utarbeidet av Kvarud analyse, på vegne av Hovedorganisasjonen Virke. Befolkningsundersøkelsen om nordmenns ferievaner og ferieplaner (Reisepuls) gjennomføres av Opinion, på oppdrag for Virke.

Kontakter

Bilder

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

RETTELSE I TEKSTEN Virke er glad for at sysselsettingsutvalget åpner for endret sykelønnsordning!28.3.2019 10:59:49 CETPressemelding

– Virke har stått i front for å kreve at vi som samfunn må ta sykelønnsdebatten, og vi mener det er positivt at det nå foreslås konkrete endringer i sykelønnsordningen. Norge har verdens høyeste sykefravær og 32 millioner tapte dagsverk hvert eneste år. Bare i detaljhandelen var det nesten en halv million tapte dagsverk i 3 kvartal 2018, sier Ivar Horneland Kristensen administrerende direktør i Virke.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom