Get | TDC

SOMMEREN ER HØYSESONG FOR DATAANAGREP

Del

En fersk rapport fra telekom-selskapet Get TDC viser at antall dataangrep øker med rundt 200% i juli.

Bildetekst: Grafen viser antallet dataangrep fordelt pr. måned i 2017 mot kunder som har TDC DoS Protection.
Bildetekst: Grafen viser antallet dataangrep fordelt pr. måned i 2017 mot kunder som har TDC DoS Protection.

Selskapet har analysert alle danske og norske kunder de leverer cybersikkerhet-tjenester til, og analysen viser en dramatisk økning av Ddos-angrep om sommeren. Ddos står for distributed denial-of-service som i praksis betyr at man sender ekstreme mengder datatrafikk til en server. Effekten av å sende så mye data er at serveren blir overbelastet og kortslutter. En folkelig omskriving er å kalle Ddos-angrep for oversvømmelses-angrep.

-       Vi vet at det finnes flere steder på nettet hvor hvem som helst kan bestille et Ddos-angrep mot hvem de vil og betale med Visa-kortet sitt. Det betyr at en skolelev i praksis kan bestille et dataangrep mot skolen sin for å slippe eksamen, sier salgsdirektør Tom Meier i Get TDC.

-       Vi ser en stor endring i markedet. Nå går man ikke lenger etter de klassiske aktørene som representerer noe politisk eller økonomisk. Vi ser at et tilfeldig call-senter kan bli rammet uten at det finnes et klart motiv for angrepet, fortsetter Meier.

Meier forteller at det tradisjonelt sett har vært offentlige hendelser som kommunevalg eller store finansielle aktører som banker som ofte har vært målet for Ddos-angrep. Nå mener han at angrepene har blitt mye mer vilkårlige og at muligheten for å kjøpe Ddos-angrep gjør at mange av angrepene kan være veldig personlig motiverte. Han trekker blant annet frem mulighet for tidligere misfornøyde ansatte som ønsker å skade arbeidsgiveren sin.

Get TDC lever cybersikkerhet i alle løsningene til bedrifter og har et døgnbemannet operasjonssenter i Norge hvor man følger datatrafikken til alle kundene døgnet rundt. Løsningen deres på Ddos-angrepene er å følge nøye med på hva som er naturlig og unaturlig datatrafikk. Hvis man registrerer noe man mener er dataangrep etablerer man en ekstra beskyttelse lenger ut i nettet, slik at en eksplosjon i datatrafikken ikke rammer kjernesystemene til kunden.

-       Jobben vår er å fungere som en molo mot bølgene. Vi beskytter virksomheten mot de store bølgene slik at hverdagen kan fortsette som før, selv om det er ruskevær, kommenterer Meier.

-       Kombinasjonen av at dataangrepene øker om sommeren og at mange IT-ansvarlige er på ferie er ikke heldig. Om man ikke har det året rundt, så bør man ha en avtale om beskyttelse om sommeren når trenden er som den er, avslutter Meier.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bildetekst: Grafen viser antallet dataangrep fordelt pr. måned i 2017 mot kunder som har TDC DoS Protection.
Bildetekst: Grafen viser antallet dataangrep fordelt pr. måned i 2017 mot kunder som har TDC DoS Protection.
Last ned bilde
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Get | TDC

Get | TDC
Get | TDC
Maridalsveien 323
0872 Oslo

+47 21 90 00 00

Get TDC er et norsk selskap tuftet på teknologisk utvikling innen bredbånd, tv, mobil, smarte byer og smarte hjem. Vi kobler hjemmet og arbeidsplassen opp til resten av verden.

Vi har 21 000 km høyhastighet infrastruktur. 1 700 000 millioner mennesker bruker tjenester våre hver dag. Og 800 medarbeidere i hele landet sørger for alt fungerer som det skal.

Gjennom 50 år har Get jobbet med å utvikle tv og bredbånd i Norge. Sammen med en rekke partnere kobler vi opp hver krik og krok i Norge med resten av verden. I privatmarkedet leverer vi 99.98% oppetid.

Som en leverandør av kritisk infrastruktur gjennom TDC sine bedriftstjenester tar vi et stort ansvar for at Norge fungerer. Derfor har vi 99,999% oppetid i bedriftsmarkedet.

Get TDC har de siste årene vunnet en rekke «best-i-test» priser for brukervennlighet, innovative produkter og god kundeservice

Følg saker fra Get | TDC

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Get | TDC på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Get | TDC

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom