Den Norske Opera & Ballett

Sommer i Operaen

Del

Operaen holder sommeråpent og byr på forestillinger, konserter, filmvisninger, uteservering og daglige omvisninger på flere språk i juli og august.

Foto: Ilja Hendel
Foto: Ilja Hendel

Operahuset er en av Oslos største attraksjoner. I hele sommer er Operataket og foajeen åpen for dem som tar ferien hjemme i egen by og turister fra alle verdenshjørner. Det går daglige omvisninger på norsk og engelsk. Fra 16. juli tilbys også daglige omvisninger på tysk. 

Sommerprogrammet er allerede i gang, med Lidal North International Opera Workshop, som samler etablerte operasolister, unge profesjonelle og studenter fra inn- og utland til kurs og forestillinger. 7. og 8. juli inviterer de til to ulike forestillinger på Scene 2: Wagners storverk Götterdämmerung, og iscenesatte høydepunkter fra barokke og romantiske operaer i Heroes and Villains.

Tradisjonen med ettermiddagskonserter på 1. balkong fortsetter. Onsdag til søndag i perioden 18.–29. juli fremfører unge musikere, både norske og internasjonale, perler fra det klassiske musikkrepertoaret. Konsertene begynner kl. 14, og varer cirka 1 time. 

I Formidlingssenteret i foajeen vises to filmer: Margreth Olins dokumentar Cathedrals of Culture – The Oslo Opera House, og intervjufilmen Mitt liv i Operaen hvor kunstnere og ansatte deler sine minner fra Den Norske Opera & Balletts 60-årige historie (1958-2018). 

Se operaen.no for detaljert program og åpningstider.

Nøkkelord

Kontakter

For pressehenvendelser til Operaen i uke 27-32, se oppdatert kontaktliste: 
https://operaen.no/presse/nyheter-og-pressemeldinger/ 

Bilder

Foto: Ilja Hendel
Foto: Ilja Hendel
Last ned bilde

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom