Den Norske Opera & Ballett

Sommer i Operaen

28.6.2017 15:04 | Den Norske Opera & Ballett

Del

Operaen holder sommeråpent og byr på forestillinger, konserter, daglige omvisninger på norsk og engelsk og filmvisninger.

Foto: Erik Berg.
Foto: Erik Berg.

Søndag 2. juli går startskuddet for Sommer i Operaen, med drøyt 30 sangere i Ariemaraton på Operaens 1. balkong. Konserten er i samarbeid med Lidal North International Opera Workshop, som 5. juli også inviterer til Romanseaften. Mellom 14. og 16. juli byr Lidal North på to ulike forestillinger: A little night music og The rape of Lucretia på Scene 2.

Fra 19. til 30. juli blir det også i år ettermiddagskonserter på 1. balkong. Her byr unge musikere, både norske og internasjonale, på perler fra det klassiske musikkrepertoaret. Konsertene begynner kl. 14, og varer cirka 1 time: operaen.no/Forestillinger/sommer-i-operaen2/#sectionBalkongkonserter

Av andre konserter i sommer, kan også nevnes Manu Katché & Friends. Denne er en del av Oslo Jazzfestival, og kan oppleves på Hovedscenen 12. august. 27. august er det OBOS på Operataket, der artister som The Cardigans, Lissie og Eva Weel Skram vil opptre.

Mellom 26. juni og 13. august blir det også omvisninger, både på norsk og engelsk. I løpet av en 50 minutters rundtur får de besøkende innblikk i noen av operahusets mange rom og hva som skjer bak scenen før teppet går opp – og høre mer om arkitektur, sceneteknikk, opera og ballett formidlet av kunnskapsrike omvisere: operaen.no/Forestillinger/sommer-i-operaen2/#sectionOmvisninger

Fra 1. juli til 13. august spilles filmene Rare Birds og Cathedrals of Culture i loop i Formidlingssenteret. Her trengs det ikke billett for å komme inn: operaen.no/Forestillinger/sommer-i-operaen2/#sectionFilmvisning

Foajeen, billettluken og Operabutikken holder åpent fra kl.10.00 (11.30) til 16.00 hver dag. Sanguine Brasserie er åpent mellom kl.11.00 (12.00) og 21.00.

Les mer her:operaen.no/Forestillinger/sommer-i-operaen2/

Nøkkelord

Kontakter

For intervjuer, anmelderbilletter og mer informasjon, kontakt:
Ole-Morten Vestby:
E-post: omv@operaen.no
Tlf: 97076610

Bilder

Foto: Erik Berg.
Foto: Erik Berg.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

Enighet om å avslutte åremålet til musikksjefen30.5.2017 09:29Pressemelding

Karl-Heinz Steffens har som kjent meddelt at han ikke ønsker å fornye sin kontrakt når hans åremålsavtale som musikksjef utløper 1. august 2018. Steffens og Den Norske Opera & Ballett har nå blitt enige om å avslutte kontrakten 1. august i år, etter inneværende sesong. Basert på at musikksjefen ikke ønsker å fornye åremålet, er det enighet om at denne løsningen nå er til det beste for begge parter. – Jeg vil takke Steffens for hans sterke bidrag i de operaoppsetninger og konserter han har dirigert her i Operaen, og for at han har inspirert og ledet Operaorkestret til nye høyder, sier administrerende direktør Nils Are Karstad Lysø.  Selv om Steffens trer til side som musikksjef, vil han komme tilbake neste sesong som gjestedirigent for å gjennomføre prosjekter som allerede er under forberedelse. Han vil dirigere Tosca til høsten, samt Operaorkestrets lenge planlagte turné til Helsinki og København. Arbeidet med å finne Steffens sin etterfølger vil starte for fullt etter sommeren.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom