Yrkestrafikkforbundet

Solvik-Olsen undergraver Røe Isaksen

Del

Vil regjeringen ha flere unge yrkessjåfører - eller ikke?

Nestleder i YTF og bussjåfør, Trude Valle
Nestleder i YTF og bussjåfør, Trude Valle

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen hadde på nyåret en prisverdig oppfordring til fylkene om å gjennomføre tiltak for å få flere unge til å ønske å bli bussjåfører. Når tall fra Urbanet Analyse viser at det er behov for 14 000 sjåfører innen 2030, er dette gode signaler fra regjeringen.

Det oppsiktsvekkende er at den første til å slå bena under Røe Isaksens oppfordring, er samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Samferdselsministeren sier det i fremtiden vil være mer bruk for folk bak skrivebordet enn i sjåførstolen. Han presterte også å si at bussjåføren kommer til å bli like savnet som heisføreren. Vi vil derfor gjerne vite hva regjeringen egentlig mener? Ønsker regjeringen at flere unge skal søke sjåføryrket eller ikke?

Uttalelsene til Solvik-Olsen undergraver en hel bransje med yrkessjåfører som er stolte av jobben de har. Det vil bli svært vanskelig å rekruttere sjåfører til bransjen, når landets fremste representant for næringen sprer slike holdninger. Fakta er at vi trenger flere sjåfører, økt satsing på kollektivtrafikk og bedre fremkommelighet for kollektivtrafikken.

Det er vanskelig å tolke samferdselsministerens uttalelser på annen måte, enn at han forsøker å berede grunnen for en manglende satsing på kollektivtrafikk i neste NTP. Tar vi feil blir vil glade.

YTF ønsker at det jobbes systematisk for å få unge mennesker til å velge sjåføryrket, derfor heier vi på kunnskapsministeren i hans arbeid. Vi ønsker oss egne kollektivtraseer i de store byene, slik at bussene kan komme frem uten forsinkelser. Vi ønsker flere avganger på buss og bane. Dette er ting det bør satses på uansett hvor raskt – eller seint – utviklingen av førerløse busser går. 

Av: Trude Valle, nestleder i Yrkestrafikkforbundet (YTF)

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nestleder i YTF og bussjåfør, Trude Valle
Nestleder i YTF og bussjåfør, Trude Valle
Last ned bilde

Om Yrkestrafikkforbundet

Yrkestrafikkforbundet
Yrkestrafikkforbundet
Lakkegata 19-23
0187 Oslo

40 60 37 00http://www.ytf.no

Yrkestrafikkforbundet er et fagforbund for deg som arbeider i transportsektoren. Vårt viktigste mål er å jobbe for at du som yrkessjåfør har en arbeidsdag å leve med og en lønn å leve for. Dette arbeider våre 16 medarbeidere i sekretariatet og nesten 400 tillitsvalgte rundt om i Norge med hver dag.

Følg saker fra Yrkestrafikkforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Yrkestrafikkforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Yrkestrafikkforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom