Eika Gruppen

Solide resultater fra Eika Gruppen, foreslått finansskatt svekker lokalbankene

Del

(Oslo 28. oktober 2016) Eika Gruppen oppnådde et resultat før skatt på 126 millioner kroner i tredje kvartal 2016 mot 122 millioner kroner i fjor. Hittil i år er resultatet før skatt på 389 millioner kroner mot tilsvarende 322 millioner kroner i 2015. Lokalbankenes høye kundetilfredshet og kundetilfang bidrar til god vekst på de fleste områder.

Eika Gruppens resultatfremgang for årets tre første kvartal gjenspeiler den økte aktiviten i lokalbankene. Resultatetetter skatt på 297 millioner kroner (234) gir en egenkapitalavkastning på 19,8 prosent (17,8).

 -       Vi er godt tilfreds med den solide resultatutviklingen for årets ni første måneder. Sammen med lokalbankene skaper vi gode finansielle resultater. Vi ser positive resultater av nye, kundevennlige løsninger og det gode arbeidet lokalbankene gjør hver dag, sier Hege Toft Karlsen i en kommentar.

Lokalbankene vokser mens andre banker legger ned kontorer over hele landet. Analysene viser at det er den kompetente og tilgjengelige rådgiveren som kunden har en nær relasjon til over tid, som skiller lokalbankene fra andre banker.  

 -       Når andre banker legger ned mange av sine kontorer over hele landet, velger stadig flere kunder å flytte sine engasjementer til lokalbankene. Forslaget til ny finansskatt er spesielt uheldig for lokalbanker som har en strategi om å være gode på rådgivning og personlig kontakt med kundene. Forslag til ny finansskatt innebærer en årlig økt arbeidsgiveravgift for Eika Alliansen på over 100 millioner kroner. Denne innretningen er konkurransevridende og rammer derfor lokalbankene og mange lokalsamfunn sterkt, sier Hege Toft Karlsen i en kommentar.

Nøkkeltall
3. kvartal 2016 3. kvartal 2015 Jan-sept 2016 Jan-sept 2015 Helår 2015
Combined ratio f.e.r. 83,4 % 76,3 % 84,6 % 83,3 % 80,5 %
Tap i prosent av gj.snitt utlån 1,3 % 1,0 % 1,1 %
Ren kjernekapitaldekning 15,8 % 16,7 % 18,5 %
Annualisert egenkapitalavkastning 18,2 % 19,1 % 19,8 % 17,8 % 19,2 %

Års- og kvartalsrapporter er tilgjengelig på www.eika.no

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Lenker

Om Eika Gruppen

Eika Gruppen
Eika Gruppen
Parkveien 61
0254 Oslo

22 87 81 00http://www.eika.no

Dette er Eika Gruppen og Eika Alliansen
Eika Alliansen består av 74 lokalbanker, Eika Gruppen AS og Eika Boligkreditt AS. Lokalbankene i Eika Alliansen har blant Norges høyeste kundetilfredshet både for personkunder og bedrifter og er en drivkraft for vekst og utvikling for sine lokalsamfunn. Nær og personlig kunderådgiving og fortsatt lokal tilstedeværelse der kundene er, skiller lokalbankene fra konkurrentene. Eika Gruppen er eid av lokalbankene og utgjør finanskonsernet i Eika Alliansen. Eika Gruppens visjon er «Vi styrker lokalbanken » og leverer komplette kundeløsninger innen bank, forsikring, sparing, pensjon, finansiering, kort og eiendomsmegling til lokalbankene. Eika Alliansen er en av de største aktørene i det norske finansmarkedet og den viktigste aktøren for mange norske lokalsamfunn. Alliansen har nær en million kunder, 3000 medarbeidere, 400 filialer og en samlet forvaltningskapital på over 360 milliarder. For mer informasjon - www.eika.no

Følg saker fra Eika Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Eika Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Eika Gruppen

73 lokalbanker og De Lage Landen styrker leasingtilbudet for lokalt næringsliv.21.9.2017 09:00Pressemelding

(20. september 2017) På vegne av 73 lokalbanker har Eika Gruppen tidligere i år inngått avtale med De Lage Landen Finans Norge (DLL) om formidling av leasing til lokalbankenes bedriftskunder. DLL er den tredje største merkeuavhengige leasing-leverandøren i Europa, er representert i 41 land og eies av nederlandske Rabobank Group. Avtalen er viktig for å styrke konkurranseevnen og opprettholde høyeste kundetilfredshet på BM.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom