OBOS

Solid resultat tross redusert boligsalg

Del

Resultat før skatt for OBOS-konsernet endte på 1 643 millioner kroner for første halvår, noe som er en økning på 288 millioner kroner fra i fjor. God drift i alle forretningsområder og flere ferdigstilte boliger bidrar til resultatveksten. I tillegg har det vært en god utvikling i verdien av konsernets investeringseiendommer.

Foto: Jiri Havran/OBOS
Foto: Jiri Havran/OBOS

Last ned halvårsrapporten

Et positivt boligmarked i Norge, mer krevende i Sverige.

OBOS-konsernet solgte i første halvår til sammen 1 689 boliger til en samlet salgsverdi på 6 321 millioner kroner. Salgene var fordelt med 58 prosent i Norge og 42 prosent i Sverige. Korrigert for samarbeidsprosjekter var boligsalget samlet 1 536 boliger til en salgsverdi på 5 490 millioner kroner. Salgsgraden i pågående prosjekter er 74 prosent.

OBOS-konsernet igangsatte i første halvår tilsammen 1 400 boliger og ferdigstilte 2 247 boliger. Konsernet har nå til sammen 5 758 boliger under produksjon alene eller sammen med andre, noe som bidrar til betydelig verdiskapning fremover.

– Vi forventer et stabilt godt marked for nye boliger i Norge utover i 2018, men den kraftige prisveksten vi har sett i bruktmarkedet, spesielt i Oslo, tror vi vil avta som følge av forventninger om økte renter og ferdigstillelse av mange nye boliger fra høsten 2018 og utover i 2019, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.

Det svenske boligmarkedet er per i dag preget av et stort tilbud av nye boliger i flere byer, et litt avventende bruktboligmarked, samt at de nye amortiseringsreglene først og fremst har fått effekt for lavinntektsgrupper.

– Vi forventer derfor at det vil ta noe tid før markedet normaliserer seg, men både befolkningsvekst og sterk økonomisk utvikling tilsier en god etterspørsel etter nye boliger til rett pris også fremover, sier konsernsjef Siraj.

Utlånsvekst i OBOS-banken

OBOS-banken har vist en solid utlånsvekst i første halvår med en vekst på 10,2 prosent.

– Regjeringens endringer i boliglånsforskriften som innebærer mulig innregning av skattefrie inntekter fra blant annet utleie og barnetrygd styrker vår mulighet til å bli en enda bedre boligbank for våre kunder og medlemmer, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.

Solid økonomisk fundament

OBOS har foretatt grundig gjennomgang av konsernets verdijusterte egenkapital. Gjennomgangen er gjort ved ekstern verdsettelse av boligtomter for utvikling og av virksomhetsområder som tidligere ikke har vært inkludert. Dette har gitt et solid løft i konsernets verdijusterte egenkapital, og bidrar til en mer transparent og balansert fremstilling av selskapets økonomiske fundament. Ved utgangen av første halvår er den verdijusterte egenkapitalen til konsernet nesten 38 milliarder kroner.

– OBOS står godt rustet både økonomisk og organisasjonsmessig til å oppfylle sin visjon om å bygge framtidens samfunn og oppfylle boligdrømmer, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.

Nøkkelord

Kontakter

Daniel Kjørberg SirajKonsernsjef i OBOS

913 82 777

Bilder

Foto: Jiri Havran/OBOS
Foto: Jiri Havran/OBOS
Last ned bilde

Lenker

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

02333http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 450 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg saker fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom