Danske Bank

Solid fra Danske Bank i Norge

Del

Danske Bank Norge fortsetter å levere solid og stødig drift. Samtidig forsetter banken å utvikle nye og moderne løsninger for sine kunder.

Trond F. Mellingsæter, landesjef i Danske Bank Norge
Trond F. Mellingsæter, landesjef i Danske Bank Norge

Resultatet etter årets ni første måneder endte på 2.479 millioner kroner før skatt, opp ti prosent fra 2.247 millioner kroner for samme periode i 2017.

– Danske Bank fortsetter å levere et solid resultat samtidig som vi har fornøyde kunder. Det synes vi selvsagt er gledelig, sier landesjef Trond F. Mellingsæter.

Resultatet er preget av vekst i netto renteinntekter på ni prosent fra samme periode i fjor som følge av flere kunder og økte utlån samt økte provisjonsinntekter.

Samtidig gjenspeiler resultatet at norsk økonomi styrker seg videre.

- Vår egen nylig publiserte Nordic Outlook-rapport forteller om et norsk næringsliv som fyrer på alle sylindre og utsiktene fremover ser både solide og stabile ut, sier Mellingsæter.

Tallene fra årets ni første måneder viser også at kredittkvaliteten er solid og at nedskrivninger på utlån falt fra 769 millioner kroner i 2017 til 394 millioner kroner nå.


Priser og nye tekniske løsninger

Danske Bank har den siste tiden vunnet flere priser og blant annet sikret fondet «Danske Invest Norge» seg førsteplassen under Morningstar Awards 2018.

Samtidig har banken fortsatt sin solide satsning på digitale funksjonaliteter. Nylig ble Danske Banks mobilbankløsning den første i Norge der man kan se informasjon fra alle sine ulike konti i forskjellige banker på ett sted.

- Det er ikke til å stikke under stol at vi i Danske Bank har vært gjennom en utfordrende periode med hensyn til Estland-saken, og nettopp derfor har vi nå fullt fokus på å fortsette å utvikle gode og solide produkter og tjenester som forenkler kundenes hverdag. Vi har vært sterke med hensyn til kundetilfredshet de siste åreneog vi kommer til å jobbe knallhardt for å beholde den posisjonen, sier Mellingsæter.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Trond F. Mellingsæter, landesjef i Danske Bank Norge
Trond F. Mellingsæter, landesjef i Danske Bank Norge
Last ned bilde
Danske Bank Norges resultater etter 3. kvartal 2018
Danske Bank Norges resultater etter 3. kvartal 2018
Last ned bilde

Dokumenter

Om Danske Bank

Danske Bank
Danske Bank
Postboks 4700
7466 Trondheim

08540http://www.danskebank.no

Historien om Danske Banks virksomhet i Norge går tilbake til etableringen av Privatbanken i 1859. I dag er banken landets tredje største.

 Våre 1.050 ansatte betjener kunder i personmarkedet og bedriftsmarkedet i tillegg til store institusjonelle kunder fra 25 lokale bankkontor og 4 regionale finanssentre.

 Ut over bankaktiviteter tilbyr vi livsforsikrings- og pensjonsprodukter, kapital-forvaltning, eiendomsmeglerservice og leasing.

 Norge er et av Danske Banks kjernemarkeder.

 Danske Bank er en nordisk universalbank med sterke regionale røtter og tette forbindelser til resten av verden. I mer enn 145 år har vi hjulpet mennesker og virksomheter i Norden med å innfri deres ambisjoner.

Vi ønsker å skape langsiktig verdi for alle de som stoler på oss – våre kunder, aksjonærer og de samfunn vi opererer i.

 Vårt mål er å bli anerkjent som den mest betrodde finansielle partneren ved å gjøre det enkelt å ta viktige økonomiske beslutninger og enkelt å bruke banken.

 Danske Bank har hovedkontor i København og er notert på Nasdaq Copenhagen

Følg saker fra Danske Bank

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Danske Bank på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Danske Bank

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom