Fagforbundet

Søksmålet mot Aleris går som planlagt

Del

Til tross for at tilsynsmyndighetene sier nei til å etterforske Aleris, påvirker ikke det selve søksmålet. Rettsaken går som planlagt fra 7. januar til 26. mars.

Fagforbundet har anmeldt Aleris for mulige skatte- og avgiftslovbrudd, arbeidsmiljøklovbrudd, bedragerier, dokumentfalsk og narkotikalovbrudd.

Fagforbundets leder Mette Nord er skuffet, og ikke lite overrasket.

– Det er oppsiktsvekkende at de ikke føler at de bør gå inn i en sak som både går på forsvarlig helsehjelp, lønns- og arbeidsvilkår og skatter og avgifter.

Arbeidstilsynet har ansvar for at det norske arbeidslivet er i henhold til lover og regler.
Hva skal da til for at vi får et tilsyn som ivaretar både arbeidsfolk og brukerne av tjenestene? spør Nord. Hun mener anmeldelsen bygger på godt dokumenterte og alvorlige forhold. 

Dette er saken

Fagforbundet står bak 26 medlemmer som har saksøkt Aleris Ungplan & BOI (Aleris). De 26 har vært – og er – omsorgsarbeidere med ansvar for mennesker med problemer knytta til rus, psykiatri og nedsatt funksjonsevne.

Aleris har engasjert dem som selvstendig næringsdrivende «konsulenter», selv om de har utført arbeid som i et ordinært arbeidsforhold. Sånn har Aleris omgått arbeidsmiljølova. Selskapet har tatt fra omsorgsarbeiderene retten til regulert arbeidstid, overtidsbetaling, sjukelønn, pensjon og vern mot oppsigelse og annen urimelig behandling fra arbeidsgiver.

Aleris har tjent store penger på å behandle medarbeiderne som selvstendig næringsdrivende, også ved at de ikke har betalt arbeidsgiveravgift.

Nøkkelord

Kontakter

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med omlag 365 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg saker fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom