NOPA

Softcore untd. vant låtskriverstipend

Del

Det bergensbaserte bandet Softcore untd. fikk NOPAs låtskriverstipend på 20 000 kroner.

Softcore untd. vant stipend under by:Larm. Foto: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes
Softcore untd. vant stipend under by:Larm. Foto: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes

Softcore untd. består av Emir Hindic og Mathias Humlen fra $ushi x Kobe, samt Andreas Høvset og Vetle Junker fra Verdensrommet. Bandet ble overrasket med stipendet like før konserten deres på by:Larm. Fra juryen heter det:

– Hvor alle de fire låtskriverne i Softcore drar med seg vidt forskjellige bakgrunner og inspirasjoner fra tidligere prosjekter, blir resultatet en supergruppe som virker som et friskt pust i det norske musikkmiljøet.

NOPA-stipendet gis til tre lovende låtskrivere eller band, og består av et diplom og 20 000 kroner. De to andre mottakerne er nylenda og Louien. Blant de tidligere vinnerne av stipendet finner vi blant annet de internasjonale suksessene som Dagny, Aurora og Charlotte Dos Santos. 

Årets jury består av Tatiana Pereira (Miss Tati), Fay Wildhagen, Inge Bremnes og Peder Niilas Tårnesvik.

Juryens begrunnelse

Kombinasjonen mellom 808-trommer, indiegitar og moderne produksjon lager et godt og bredt grunnlag for Softcore Untd. Med kontrasterende vokaler fra Andreas Høvset og Emir Hindic legger de både et unikt og innovativt landskap foran seg, forsterket av produksjonen til Vetle Junker og Mathias Humlen. Emir sine dystre tekster og skildringer komplimenteres svært godt av Andreas sine melodier og stemmebruk. 

Hvor alle de fire låtskriverne i Softcore drar med seg vidt forskjellige bakgrunner og inspirasjoner fra tidligere prosjekter, blir resultatet en supergruppe som virker som et friskt pust i det norske musikkmiljøet. Juryen ser frem til å følge med på utviklingen til bandet, og har troen på at de kan etablere seg både nasjonalt og internasjonalt med kommende utgivelser.

NOPA-stipendet 2018 tildeles Andreas Høvset, Emir Hindic, Mathias Humlen og Vetle Junker.

Kontakter

Bilder

Softcore untd. vant stipend under by:Larm. Foto: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes
Softcore untd. vant stipend under by:Larm. Foto: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes
Last ned bilde

Om NOPA

NOPA
NOPA
Kongens gate 24
0153 Oslo

22 47 30 00http://www.nopa.no

NOPA er en interesseorganisasjon for alle komponister og tekstforfattere. Vi har nå over 1080 medlemmer over hele landet. NOPAs formål er å fremme norsk skapende tonekunst, norske musikkverk og tekst i tilknytning til musikk, styrke faglige fellesskap, skape møteplasser og arbeide for låtskriveres kunstneriske og økonomiske interesser.