Redningsselskapet

Slurver med båtsikkerheten

Del

Høsten er høysesong for båttyverier. Likevel oppgir 1 av 3 norske båteiere at båten deres ikke er tilstrekkelig sikret mot tyveri.

Illustrasjonsbilde båthavn.
Illustrasjonsbilde båthavn.

I en undersøkelsen utført av Norstat, på vegne av Securmark, ble norske båteiere spurt om å ta stilling til flere spørsmål knyttet til tyverisikring av båten sin. Svarene overrasker:

- Politi, forsikringsselskaper og andre som arbeider med båtsikkerhet advarer hvert år om bandene som herjer i norske båthavner. Det er underlig at båteiere ikke tar disse advarslene på alvor, sier daglig leder i Securmark, Jostein Tveide.

Securmark leverer tyverimerking til båter, og mottar årlig hundrevis av meldinger fra fortvilte båteiere som er blitt frastjålet båter og motorer.

- Med relativt enkle og rimelige grep kan båteierne sikre seg mot tyveri, sier Tveide.

I samme undersøkelse svarer 80% av båteierne at de føler båten deres ligger trygt i norske båthavner. Det til tross for økning i antall båt- og motortyverier på 17% fra 2013 til 2014, i følge tall fra Finans Norge.

- I følge politiet er vår og høst høysesong for båttyverier, og mange velger å ha båten i opplag på gårdsplassen istedenfor hos profesjonelle. Da er det minst like viktig å tenke på tyverisikringen, for det er snakk om store verdier, sier Tveide, som har ett råd for å få bukt med tyverier:

- Ta tyverisikringen på alvor, sier han.

Slik sikrer du båt og motor:

  • Ikke forlat båten i et mørkt og avsidesliggende havneområde. Dette gjelder også når båten er i opplag
  • Ta med små påhengsmotorer inn
  • Bruk FG-godkjent lås og wire/kjetting
  • Større påhengsmotorer bør låses (det finnes en rekke spesiallåser til dette). Selve motorbraketten må låses fast til akterstammen
  • Lås alle luker og dører
  • Ikke la kostbart utstyr som radio, GPS, kartplotter etc. ligge synlig. Tøm båten for verdigjenstander når den ikke er i bruk
  • Merk båt og motor med FG-godkjent merkesystem (Securmark)
  • Sikre deg bilde(r) av båten din. Det kan være til hjelp ved en eventuell etterlysning
  • Plasser båt/motor slik at tyvene får håpløse arbeidsforhold

Kilde: Politiet og Securmark

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsbilde båthavn.
Illustrasjonsbilde båthavn.
Last ned bilde
Illustrasjonsbilde Securmark.
Illustrasjonsbilde Securmark.
Last ned bilde

Lenker

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

06757http://www.redningsselskapet.no
Securmark Scandinavia AS er et norskeiet firma som har spesialisert seg på tyverimerking. Vi arbeider aktivt sammen med politi, redningstjenesten og forsikringsbransjen for å hindre tyverier, samt sikre og tilbakeføre verdier. Selskapet ble etablert i Arendal i 1988 og eies av Redningsselskapet.

Følg saker fra Redningsselskapet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom