Felleskjøpet Agri

Slik velger du riktig snøfreser

Del
Snøfresere kommer i ulike størrelser og til forskjellige bruksområder, og med stor variasjon i pris. Her får du råd om hvilken snøfreser som dekker ditt behov.

Hagen klargjøres for høst og vinter, hageutstyret pakkes bort og vinterutstyret hentes frem. Snøen kommer til forskjellige tider og i forskjellige mengder over vårt langstrakte land, men vi kan med svært stor sannsynlighet si at den kommer overalt.

Ved å gjøre innkjøp allerede nå, kan du gjøre en prismessig god handel, du slipper dyre hasteinnkjøp og du er godt forberedt.

Sjekkliste for ditt behov

Snøfresere kommer i en rekke modeller med forskjellige egenskaper, priser og til forskjellige bruksområder. Under er en liste som bør besvares før du går til innkjøp:

  • Hvor stort er arealet på området du skal rydde snø fra?
  • Er det mye helling eller variasjon i terrenget?
  • Fjerner du snøen når den er våt og tung eller tørr og luftig?
  • Hvordan er underlaget (belegningsstein, asfalt, singel, terrasse)?
  • Har du god plass rundt deg?
  • Hva er budsjettet ditt?

En snøfreser for «alle»

Spørsmålene over er første skritt på veien mot valg av snøfreser. Nå tar vi et dypere dykk i punktene som omfatter areal og underlag, og deler snøfresere inn i tre kategorier: 

  • Små områder, opptil 100 kvm.
  • Middels områder, fra 100 til 250 kvm.
  • Store områder, fra 250 til 500 kvm.

– Snøfresere kan videre deles inn i belte- og hjuldrevne, og en- og to-trinnsfres. Disse trinnene baserer seg på selve fresemekanismen, hvor en-trinns freser snøen inn og kaster den ut i én og samme vending. Om snøen derimot bearbeides i maskinen før den føres til utkasterrøret, er det to-trinns. Sistnevnte er kraftigere maskiner med større kapasitet, sier Knut Ivar Haave, kategorisjef i Felleskjøpet Agri.

Belter eller hjul?

Snøfresere drives med belter eller hjul. Hjul er mest vanlig, lavest i pris og egner seg på is da man enkelt kan sette på kjetting. Belter kan være mer skånsomt mot underlaget, kan klatre i trapper opp til terrasser og tar seg bedre frem i tung og hardpakket snø.

Små områder: I denne kategorien finner vi små, smale, hjuldrevne og lette en-trinns snøfresere med skovl i hardplast som er skånsom mot underlaget. De kommer som elektriske, batteridrevne og bensindrevne, og typiske bruksområder er foran inngangsdører, trange passasjer og terrasser.

Middels store områder: Dette er den mest solgte kategorien av snøfresere. Her finner vi to-trinns snøfresere med kraftigere motor, arbeidsbredde på 50-70 cm. og lys i front. Disse er egnet for rydding i innkjørsler, parkeringsplasser og lignende. Oppvarmet håndtak og elektrisk start finnes som tilleggsfunksjoner, noe som gjør kaldstarten på vinteren enklere.

Store områder: Dette er mer profesjonelle to-trinns snøfresere med økning i størrelse, motorkraft, arbeidsbredde og pris. Disse kan leveres med ytterligere tilleggsutstyr som fingertippstyring for enklere snu-operasjon.

– Det finnes en snøfreser for alle. De fleste spørsmålene vi får er knyttet til underlag og plassbehov. Våre beste råd er å ha et aktivt og bevisst forhold til høydeinnstillinger på skovlen for å skåne underlag og maskin, samt planlegge hvor du vil at snøen skal havne til slutt. Juster utkasteren ned og flytt snøen steg for steg. Da unngår du å spre snø og singel til naboen eller kaste den i husveggen eller bilen, sier Haave.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:


Knut Ivar Haave, kategorisjef i Felleskjøpet Agri,
Tlf.: 905 04 767
E-post: knut.ivar.haave@felleskjopet.no


For test av snøfreser, kontakt:


Cato Fagermoen, kommunikasjonsrådgiver i Felleskjøpet Agri,
Tlf.: 986 40 445
E-post: cato.fagermoen@felleskjopet.no

Bilder

Om Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet Agri
Felleskjøpet Agri
Depotgata 22
2000 Lillestrøm

72505050https://www.felleskjopet.no

Felleskjøpet Agri har en omsetning på 20,2 milliarder i 2022 og har i overkant av 4 000 ansatte. Felleskjøpet er viktigste leverandør av teknologi og driftsmidler til norsk landbruk og har rundt 100 butikker rettet mot bønder og forbrukere i Norge. Felleskjøpet eier Granngården i Sverige som også har rundt 100 butikker rettet mot samme målgruppe.

Vår virksomhet omfatter også eiendomsdrift, brød og bakervarer, samt utstyr til park, anlegg og kjæledyr. Felleskjøpet Agri er et samvirke eid av i rundt 39 000 bønder. Felleskjøpet Agri er markedsregulator for korn og innkjøps- og salgssamvirke for medlemmene. Felleskjøpet Agris hovedmål er å bidra til å styrke medlemmenes økonomi på kort og lang sikt.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye