NorgesEnergi

Slik sikrer du lav strømpris i vintermånedene

Del

Strømprisene steg kraftig forrige måned. Årsaken til prisstigningen er det kalde og tørre været som har preget store deler av Norge. Men det er mulig å sikre seg mot prissjokket.

Det kalde vinterværet har påvirket strømprisen over hele landet.
Det kalde vinterværet har påvirket strømprisen over hele landet.

Bare i februar steg strømprisen med over 30 prosent dersom vi sammenligner med februar de siste fem årene. Om lag 70 prosent av strømkundene i Norge har en spotprisavtale. Det betyr at de betaler det samme for strømmen som det strømselskapene selv gjør. Ferske tall fra SSB viser imidlertid at husholdningene som valgte fastpriskontrakter på strøm i 2017 tjente på det. Men kan vi stole på at det fortsetter å være lønnsomt? 

Forutsigbar pris
Å binde lånerenten er kjent for de fleste av oss, og da kreves det gjerne at renten bindes i tre eller fem år. Slik er det ikke nødvendigvis for strøm. Der kan strømprisen også bindes for kortere perioder.

— Strømkundene har anledning til å binde prisen for de periodene som normalt sett har høyest pris, og hvor risikoen for prisstigning er størst. Med Vintertrygghet kan kundene skape forutsigbarhet for egne strømutgifter, sier leder for privatmarkedet i NorgesEnergi Geir Jørgensen  

Det viktigste argumentet for å trygge prisen i enkelte perioder er forutsigbarhet, men det kan også være penger å spare ifølge Jørgensen:  

— Prishoppene vi har sett den siste tiden kan bety mange hundrelapper i ekstra utgifter for husholdningene, og det er derfor ekstra hyggelig at vi har kunnet tilby kundene å binde strømprisen på et langt lavere nivå. 

Fornøyde kunder
Kristin Nordahl Amundsen fra Sandefjord er en av strømkundene som valgte å benytte seg av tilbudet om Vintertrygghet fra NorgesEnergi. I oktober valgte hun å binde strømprisen for de kalde periodene i januar og februar.   

—  Det er positivt at NorgesEnergi åpner for muligheten til å binde strømprisen i kortere intervaller vinteren gjennom. Det at jeg benyttet meg av tilbudet viste seg å være klokt, da prisene på strøm steg kraftig når temperaturene ble så lave, uttaler Amundsen.   

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Det kalde vinterværet har påvirket strømprisen over hele landet.
Det kalde vinterværet har påvirket strømprisen over hele landet.
Last ned bilde
Den sorte grafen i diagrammet ovenfor viser fastprisen til kunder med Vintertrygghet, mens den gule grafen viser
innkjøpsprisen i Oslo. Analysene viser at det var lønnsomt å binde strømprisene i alle de fem prisområdene for strøm landet over.
Den sorte grafen i diagrammet ovenfor viser fastprisen til kunder med Vintertrygghet, mens den gule grafen viser innkjøpsprisen i Oslo. Analysene viser at det var lønnsomt å binde strømprisene i alle de fem prisområdene for strøm landet over.
Last ned bilde
Kristin Nordahl Amundsen er fornøyd med å ha bundet strømprisen for vintermånedene januar og februar.
Kristin Nordahl Amundsen er fornøyd med å ha bundet strømprisen for vintermånedene januar og februar.
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om NorgesEnergi

NorgesEnergi
NorgesEnergi
Markens gate 34
4612 Kristiandsand S

38 10 00 80http://www.norgesenergi.no

NorgesEnergi er en nasjonal strømleverandør for privat- og bedriftsmarkedet og landets ledende lavprisaktør. Selskapet har siden starten i 1999 kjempet for billig strøm til folket. 

Analyser fra Energibarometeret viser at de fleste som byttet strømleverandør de siste 10 årene, bytter til NorgesEnergi. Våre lave priser er en av årsakene til dette. 

Følg saker fra NorgesEnergi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NorgesEnergi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NorgesEnergi

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom