NRK

Slik sendes Fotball-VM 2018 på NRK og TV 2

Del

Fotball-VM i Russland nærmer seg, og nå er kampfordelingen mellom NRK og TV 2 klar. Åpningskampen og finalen sendes på NRK, mens TV 2 sender de to semifinalene.

NRK og TV 2 deler rettighetene til årets VM i fotball fra 14. juni - 15. juli, og har nå fordelt de 64 kampene seg imellom. Kanalene fortsetter sitt gode samarbeid fra EM i Frankrike og VM i Brasil med felles studio på Kontraskjæret i Oslo.

- Vi har et godt og fruktbart samarbeid med TV 2, og publikum har gitt oss god respons de to andre mesterskapene vi har hatt sammen. Vi har fordelt VM-godbitene mellom oss, og publikum kommer til å få en herlig VM-sommer både fra oss og TV 2. Vi gleder oss stort til avspark, og ikke minst til å til å formidle selve VM-finalen til det norske folk, sier sportsredaktør Egil Sundvor i NRK. 

- Dette er det fjerde store fotball-mesterskapet vi deler med NRK og samspillet fungerer bedre for hver gang. Når Norges to største sportsredaksjoner sammen jobber for å skape de beste opplevelsene, så vil dette vært et stort pluss for seerne, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

TV 2 sender 28 kamper på hovedkanalen TV 2 og fire kamper på TV 2 Sportskanalen. Samtlige 32 kamper vises på TV 2 Sumo.

- Tilbudet på TV 2 Sumo skal ikke bare gi seerne våre stor valgfrihet og fleksibilitet på hvor de vil se kampene, men her skal vi også tilby den beste og mest komplette VM-pakken med innhold, eksklusive opplevelser og stort volum. På Sumo skal vi gi brukerne våre en VIP-billett til VM-festen, forteller Vegard Jansen Hagen.

NRK viser 28 kamper på NRK1, to kamper på NRK2 og to kamper på NRK3. Samtlige 32 kamper vises på NRK TV. Alle kampene sendes også i NRK Sport på radio. 

- Nytt av året er at vi også kommer til å strømme alle NRKs kamper direkte på vår spiller, NRK TV. I tillegg vil du kunne høre alle kampene på radiokanalen NRK Sport, og bli oppdatert på alt som skjer både på nett og mobil, forteller Egil Sundvor.

Programledere og kommentatorer

For NRK er det Carina Olset og Andreas Hagen som er programledere på Kontraskjæret.

Christian Nilssen og Lise Klaveness samt Andreas Stabrun Smith og Egil "Drillo" Olsen kommenterer kampene i Russland. Olav Traaen og Thomas Lerdahl kommenterer kampene på radio. 

I tillegg blir Aleksander Schau fast studiogjest i NRKs sendinger på Kontraskjæret.

Julie Strømsvåg og Jan-Henrik Børslid er programledere for TV 2, mens Erik Thorstvedt, Solveig Gulbrandsen, Brede Hangeland, Jesper Mathisen og Simen Stamsø-Møller er ekspertene under studiosendingene fra Kontraskjæret.

Øyvind Alsaker og Kasper Wikestad kommenterer kampene i Russland, og med seg har de Petter Myhre og Brede Hangeland som eksperter. Marius Skjelbæk og Jesper Mathisen kommer også til å kommentere noen av kampene.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Janne Fredriksen, redaksjonssjef event NRK: janne.fredriksen@nrk.no, 948 10 763 
Lotten Christiansen, presseansvarlig NRK: lotten.christiansen@nrk.no, 416 70 327 

Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør TV 2, vegardJansen.Hagen@tv2.no, 959 21 888
Jan-Petter Dahl, PR- og mediesjef i TV2: jpd@tv2.no, 928 60363

Kontakter

Bilder

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Norsk rikskringkasting AS (NRK) skal fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr strømmetjenester for radio og TV, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. I tillegg har NRK et bredt tilbud til publikum på nett. 

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom