NTNU samfunnsforskning

Slik forebygger vi radikalisering

Del

Radikalisering er ett av temaene vi tar opp på den nasjonale konferansen «Barn på flukt» 24. oktober. ​NTNU Samfunnsforskning inviterer til Trondheim og økt kunnskap om behovene til en sårbar gruppe.

Med barneombud Anne Lindboe og journalist Leo Ajkic som hovedprofiler i programmet, oppsummerer vi den kunnskapen vi som samfunn har tilegnet oss om utfordringer og løsninger i alle faser av et flyktninge- og integreringsløp. Tre direktorat, Barneombudet og en rekke andre aktører fra frivillig, privat og offentlig sektor er medarrangører. 

Mange av landets fremste eksperter på barn på flukt samles på denne konferansen. Vi vil belyse tema som bosettingsløsninger, psykisk helse, skole og opplæring, radikalisering og integrering. Hvordan forebygger vi radikalisering, hva vet vi om behov og løsninger for denne sårbare gruppen?

Forskningsinstituttet NTNU Samfunnsforskning hadde forsket på feltet i tjue år før den såkalte «flyktningekrisa» høsten 2015, og fortsatte selvsagt med dette etter at lyskasterne slukket. Barn som har flyktet er fortsatt en sårbar gruppe. De trenger vår oppmerksomhet. Som forskningsinstitutt med en samlet oversikt på feltet, ønsker vi å ta ansvar for at temaet ikke blir glemt selv om ankomsttallene krymper. Vi oppfordrer pressen til å bruke konferansen som en knagg for å løfte viktige tema for ulike fagområder og lokalsamfunn, og ønsker velkommen til en dag som vil gi tilgang på oppdatert kunnskap om et alltid aktuelt fagfelt.

Tid: 24. oktober

Sted: Trondheim, Nova kurs- og konferansesenter (flyttet pga stor påmelding). Program vedlagt.

Ta kontakt med møteleder Berit Berg for avtale eller intervju. Om dere ikke kan delta på konferansen, kan vi være behjelpelig med gode kilder til intervju i for- eller etterkant.

Kontakter

Berit Berg
Forskningsleder
Mangfold og inkludering, NTNU Samfunnsforskning

982 91 182
berit.berg@samfunn.ntnu.no

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om NTNU samfunnsforskning

NTNU samfunnsforskning
NTNU samfunnsforskning
Dragvoll Allé 38 B
7491 Trondheim

73 82 10 00http://www.samforsk.no
NTNU Samfunnsforskning:
 • Et av Norges største miljøer for anvendt samfunnsvitenskapelig forskning.
 • Forskere med bakgrunn i samfunnsvitenskap, realfag, teknologi og humaniora.
 • Gjennomfører forskning for ulike typer oppdragsgivere, som forskningsråd, departement og direktorat, bedrifter, næringsorganisasjoner med mer.
 • Organisert i fem ulike avdelinger:
  • Oppvekst og utvikling
  • Studio Apertura
  • Mangfold og inkludering
  • CIRiS - Senter for tverrfaglig forskning i rommet
  • NAPHA – Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid.
 • I overkant av 100 ansatte fordelt på vel 80 årsverk.
 • Aksjeselskap eid av NTNU.
 • Etablert som en videreføring av stiftelsen Allforsk i 2004, da den eksternt finansierte forskningsporteføljen i NTNUs randsone ble omorganisert.

 

Følg saker fra NTNU samfunnsforskning

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NTNU samfunnsforskning på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NTNU samfunnsforskning

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom