NRK

Slik blir "Kvelden før kvelden" på NRK

Del

Det blir "same procedure as last year" når Ingrid Gjessing Linhave og Haddy N'jie inviterer til førjulsfest på lille julaften. På gjestelisten står de store stjernene på rekke og rad.

Foto: Ole Kaland/NRK
Foto: Ole Kaland/NRK

Ingrid og Haddy ledet "Kvelden før kvelden" sammen for første gang i fjor, og samlet 1.4 millioner seere foran TV-skjermene. På det meste fulgte nærmere 1.8 millioner sendingen da "Grevinnen og Hovmesteren" ble vist. "Kvelden før kvelden" er med andre ord en viktig juletradisjon for mange.

Artister og gjester

De populære tvillingbrødrene Marcus & Martinus kommer til studio på lille julaften. Det gjør også et annet kjent brødrepar, nemlig Bård og Vegard Ylvisåker. Ingrid og Haddy får dessuten besøk av statsminister Erna Solberg, Robert Stoltenberg, skuespiller og komiker Atle Antonsen og artisten Ida Maria, som denne høsten har vært å se i Stjernekamp.

"Kvelden før kvelden" avsluttes med en konsert med Ole Edvard Antonsen, Didrik Solli-Tangen og Stine Hole Ulla.

Julemat

Tilberedning av julemat er en viktig del av "Kvelden før kvelden". I år som i fjor er det artist og matentusiast Jørn Hoel, og TV-kokken Øyvind Hjelle, som skal gi seerne gode råd på veien til vellykket ribbe, pinnekjøtt og torsk.

Ribbe minutt for minutt

Øyvind Hjelle har jobbet frem en oppskrift på langtidsstekt ribbe. Den skal det etter sigende være nesten umulig å ikke få perfekt.

Hele denne stekeprosessen sendes på NRK2 julaften. Der kan seerne følge ribba steg for steg og grad for grad. I en spesialkonstruert ovn med kameraer på innsiden blir det sakte-TV gjennom hele dagen fra kl 09.55 og helt frem til servering klokken 17.00.

Grevinnen og Hovmesteren

Hvert år siden 1980 har NRK sendt «Grevinnen og hovmesteren» på lille julaften. I sketsjen der hovmester James serverer vertinne Miss Sophie på hennes 90-års fødselsdag, er det ikke bare henne han trakterer, men også hennes fire imaginære og avdøde venner.

Sketsjen er produsert av Norddeutscher Rundfunk i 1963. May Warden spiller rollen som grevinnen, og Freddie Frinton den komiske hovmesteren.

«Grevinnen og hovmesteren» sendes under «Kvelden før kvelden» ca. kl 21.00.

Kontakter

Kommunikasjonsansvarlig:
Camilla Sand
camilla.sand@nrk.no
mob: 90069807

Bilder

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK byr på et bredt medietilbud med tre tv-kanaler, 16 radiokanaler og nettstedet NRK.no.

NRK er Norges største mediebedrift med avdelinger 56 steder rundt om i Norge. Som offentlig eid kringkastingsselskap har NRK i oppgave å lage et bredt og vidt medietilbud for alle som bor i Norge tuftet på norsk språk og kultur.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom