NRK

Slik blir krim-påsken på NRK

Del

I det en koffert med grufullt innhold blir fisket opp av River Lea i London, er påskespenningen i gang på NRK. Her får du krimtilbudet på TV, radio og nett.

For mange er ikke påsken komplett uten god krim, noe NRK tar på alvor. Hver kveld i påskeuken får du britiske kvalitetsserier på NRK1, mens Radioteatret serverer to nye Sherlock Holmes-mysterier. De yngste seerne får bli med bak kulissene i NRK Super, der nifse ting skjer. Seriene ser eller lytter du til når du vil, på NRK TV eller NRK Radio.

«Nedgravde hemmeligheter»

Noen arbeidere som renser River Lea for skitt, rygger forskremt tilbake idet de løfter opp lokket på den tilgrisete kofferten. I bunnen, et stinkende skjelett som griner mot dem. Blant benrestene en klokke og en personsøker.

Bevismaterialet blir sendt til laboratoriet for analyse og gir «cold case»-etterforskerne i Scotland Yard, Cassie Stuart (Nicola Walker) og Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar), opplysninger om hvem den døde er: David Walker, en konsulent i det konservative parti, som forsvant sporløst i 1990.

Hvordan endte Walker i en koffert på av bunnen i en gjørmete elv for 25 år siden?

En håndfull personer fra forskjellige miljøer i London, Oxford, Brighton og Salisbury kan lede Cassie og Sunny til svaret. Sakte, men sikkert blir morderen sirklet inn i andre sesong av «Nedgravde hemmeligheter».

NRK1: Tre 90-minutters episoder som sendes 10., 11. og 12. april.

NRK TV: Hele serien blir lagt ut 10. april

I forkant av sesong 2, sender NRK1 og NRK TV sesong 1 den 4., 5. og 6. april.

«Unge inspektør Morse»

Sommeren 1967 er på hell, og Endeavour Morse (Shaun Evans) kaster seg inn i etterforskningen av fire lovbrudd. Med seg har han sin kollega Thursday.

I første episode blir en forsker funnet død i elven like ved Magdalena Bridge. Kort tid etter drukner ytterligere to personer. Endeavour og Thursday innser snart at de har med en seriemorder å gjøre.

I andre episodeblir en reaksjonær aktivist truet på livet. Samtidig kommer den opprørske popgruppen The Wildwood til Oxford. Morse befinner seg plutselig i kryssilden mellom ekstrem konservatisme og sterke liberale krefter.

I tredje episode oppdager Morse et foruroligende antall dødsfall på sykehuset Cowley General. Pasientene påstår at det råder forbannelse over seng nummer ti.

I fjerde episode dukker det opp nye spor i en fem år gammel forsvinningssak. Etterforskningen fører Morse og Thursday til landsbyen Bramford der det finnes et kjernekraftverk. Snart henger mørker trusler over Oxford by.

NRK1 og NRK TV: Fire enkeltstående episode som sendes skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og 1. påskedag.

«Broadchurch»

Både Ellie Miller (Olivia Coleman) og Alec Hardy (David Tennant) har måttet tåle større smerte enn de fleste. Drapet på Danny Latimer og nye avsløringer i Sandbrook-saken snudde livet på hodet for de to etterforskerne i de to foregående sesongene.

Tre år etter blir et nytt, alvorlig lovbrudd begått: Trish (Julie Hesmondhalgh) blir voldtatt og er tydelig preget av hendelsen. Alec og Ellie får tidlig en mistenkt - det har noe å gjøre med et kondom av et spesielt merke. Men voldtekten skjedde på en fest, og det er flere menn som kan ha begått udåden. Hvorfor gjemmer Trishs' eksmann klærne sine i et skap og vasker dem etter at han er forhørt? Kan drosjesjåføren, som kjørte gjester til og fra festen, ha rukket å voldta Trish? Og forresten, hvorfor nekter Trish å oppgi navnet på sin siste sexpartner?

NRK1 og NRK TV: Til sammen åtte episoder.

Episode 1 og 2 sendes 2. påskedag.

De øvrige episodene kommer i løpet av april/mai.

Sherlock Holmes i NRKs radioteater

Sir Arthur Conan Doyle skapte Sherlock Holmes. Han skrev fire romaner om mesterdetektiven samt flere korte fortellinger. To av korthistoriene er dramatisert for Radioteatret, hver på to episoder.

«Charles Augustus Milverton»

Vi er i London på slutten av 1890-tallet. Charles Augustus Milverton er en avskyelig mann, en av de aller ‘giftigste slanger’. Han driver pengeutpressing av kvinner. Samtidig har brev med kompromitterende innhold kommet på avveie, innhold som fører med seg selvmord og drap…

Sherlock Holmes (Thorbjørn Harr) må ty til uortodokse metoder i en annerledes Conan Doyle historie.

«Den grufulle mannen» Et tog fører Sherlock Holmes (Thorbjørn Harr) og Dr. Watson (Nicolai Cleve Broch) til militærforlegningen i Aldershot, hvor Det kongelige Munster-regiment holder til. Kommandanten, oberst Barclay, er funnet død i sitt arbeidsværelse og hans hustru bevisstløs på sofaen. På gulvet ligger en kraftig klubbe av hardt treverk, utskåret i indisk stil. Rommet er låst fra innsiden…

Gradvis avdekker Sherlock Holmes en fryktelig historie som har sitt utspring flere år tidligere, fra opptøyene i India på slutten av 1850-årene.

Premiere på NRK P1+ 10., 11., 12. og 13. april (kl 18.00-19.00).

Reprise på NRK P2 (kl 18.03-19.00) og NRK P1 skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og 1. påskedag (kl 23.03-24.00).

Kan også lyttes til på NRK Radio (https://radio.nrk.no/)

«Superkrim»

Hva gjør programlederne når de ikke er på TV? Ikke alle har gode hensikter.

Bak kulissene i NRK skjer det nemlig skumle ting. Så mye at det også i år blir påskekrim på NRK Super.

På nrksuper.no er det mulig å stemme på hvem som er skurken i hver episode. Det går også an å diskutere med andre detektiver i kommentarfeltet.

Både Anne Lindmo, Kåre Magnus Bergh, Stian Sandø, Joachim «Noobwork» Haraldsen og Benedicte Bendiksen er med.

Åtte episoder fra 8. – 15. april.

Episodene legges ut på nrksuper.no fra morgenen.

Sendes på NRK Super kl 09.45.

Kontakter

For mer informasjon og bilder, ta kontakt med
Hilde Ljøen hilde.ljoen@nrk.no eller
pressevakt@nrk.no

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Nye gåter for Endeavour Morse (Shaun Evans) i påsken.
Nye gåter for Endeavour Morse (Shaun Evans) i påsken.
Last ned bilde
Radioteatrets påskekrim: Thorbjørn Harr som Sherlock og Nicolai Cleve Broch som dr Watson. Foto: Ole Kaland, NRK
Radioteatrets påskekrim: Thorbjørn Harr som Sherlock og Nicolai Cleve Broch som dr Watson. Foto: Ole Kaland, NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK byr på et bredt medietilbud med tre tv-kanaler, 16 radiokanaler og nettstedet NRK.no.

NRK er Norges største mediebedrift med avdelinger 56 steder rundt om i Norge. Som offentlig eid kringkastingsselskap har NRK i oppgave å lage et bredt og vidt medietilbud for alle som bor i Norge tuftet på norsk språk og kultur.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom