NRK

Slik blir høsten 2017 på NRK

Del

Her er noen av høydepunktene som kommer på TV, NRK TV, podkast og radio.

Denne uken starter flere av TV-premierene på NRK. Linn og Ronnys tacoshow med Ronny Brede Aase og Linn Skåber starter fredag. Foto: Julia Naglestad/NRK
Denne uken starter flere av TV-premierene på NRK. Linn og Ronnys tacoshow med Ronny Brede Aase og Linn Skåber starter fredag. Foto: Julia Naglestad/NRK

For serieelskere

Jakob Oftebro har en av hovedrollene i det nye, norske thrillerdramaet Monster. I serien måler åndelighet og brutalitet krefter i en liten by som rystes av flere drap. Jo nærmere den lokale politikvinnen Hedda Hersoug og spesialetterforsker Joel Dreyer kommer en løsning, jo farligere blir det. Premiere på NRK1/NRK TV i løpet av oktober.

I Side om side utfordres nabolaget fortsatt på kjærlighet, vennskap, naboskap, arbeidsliv, grilling og farging av øyenbryn. Ja, den typen prøvelser vi alle kjenner oss igjen i. Følg med på hva familiene på Granli må takle i femte sesong av NRK-komiserien. Premiere på NRK1 26. august.

I Vår tid er nå, en av SVTs største satsinger noensinne, møter vi familien Lõwander som eier en av Stockholms mest populære restauranter. 2. verdenskrig er nettopp slutt, familien har ulikt syn på hvordan drive restauranten og utfordringene står i kø. Serien spenner over flere tiår. Premiere senhøstes på NRK1/NRK TV

Rebecka Martinsson må reise hjem til Kiruna da en barndomsvenn blir myrdet. Hun dras inn i jakten på morderen samtidig som hun befinner seg ansikt til ansikt med traumet som i sin tid gjorde at hun reiste fra hjembygden sin. Denne svenske dramaserien er basert på Åsa Larssons krimbøker. Premiere på NRK1/NRK TV 18. september.

I det danske dramaet Herrens veier spiller Lars Mikkelsen presten og patriarken Johannes. Hans to sønner har gått hver sin vei, den ene i farens fotspor, den andre i motsatt retning; han prøver å finne en vei ut av familiens tradisjonsrike prestegjerning. Manus er skrevet av Adam Price, mannen bak "Borgen" og "Nikolaj og Julie". Premiere på NRK1/NRK TV i løpet av oktober.

Fangar, en islandsk dramaserie, beskriver et fengselsmiljø der hovedpersonen Linda er stengt inne etter at hun gikk til angrep på sin far. Hun bærer på en hemmelighet som kan ødelegge familien dersom hun avslører den. Starter 21. august på NRK1 og NRK TV. NRK TV legger ut alle seks episoder med en gang.

NSU - Terror i Tyskland, tysk serie i tre deler om terroristgruppen National Socialist Underground (NSU). Sammen bygger tre østtyske ungdommer bomber i garasjen og planlegger terrorhandlinger for å rense hjemlandet for alt og alle de misliker. Mens trioen sprer frykt, motarbeider myndighetene hverandre i håndteringen av saken. Basert på sanne hendelser. Kommer på NRK2/NRK TV 4. september.

Victoria fortsetter historien om Storbritannias største monark i sesong 2. Utover høsten blir det også nye sesonger på NRK1 av Doktor Foster, sesong 2, Saltõn, sesong 4 og Shetland, sesong 4.

Min venn Marlon er en karakterdrevet dramaserie for 6-8 åringer, en serie som tar gutters kommunikasjon på alvor. Marlon og Hugo har vært bestevenner siden barnehagen, men vennskapet settes på prøve når Sander flytter til nabolaget og begynner i klassen. Premiere på NRK Super 26. august.

Sterke historier

Forført av spriten møter vi fem kvinner som har fått livene sine dramatisk endret på grunn av alkoholproblemer. Tilsynelatende levde de vanlige liv, inntil fasaden sprakk. Men måten de håndterer sine kriser på gir håp og muligheter for andre. Skjult alkoholmisbruk rammer hvert år mange familier i Norge, og kvinnene vi møter i serien kunne ha vært din mor, datter, kollega, nabo eller venninne. Premiere på NRK1/NRK TV 13. september.

Gisle får vondt i magen når kjæresten hans tar ham i hånda – fordi kjæresten hans er en gutt. Er det mulig å fri seg fra skammen over å være annerledes? spør Gisle i Jævla homo, som er en veldig personlig programserie. Premiere på NRK TV 18. september. Sendes på NRK3 fra samme kveld.

Seks av Norges statsministre samles til en felles middag. De tar de for seg hver sin statsministerperiode og lar oss gjenoppleve de store hendelsene som har preget oss fra tidlig 1980-tall og fram til i dag. I Da vi styrte landet får vi de avgjørende øyeblikkene, vennskapene, kranglene, erfaringene, bragdene og nederlagene. Premiere på NRK1/NRK TV i løpet av oktober.

Mange ble rørt av forrige sesong av Helene sjekker inn. I høst kan vi vente oss sterke historier fra en akuttpsykiatrisk avdeling, klinikk for alkoholbehandling, rehabiliteringssykehus og politiets utlendingsinternat. Du kan se den forrige sesongen her: https://tv.nrk.no/serie/helene-sjekker-inn Kommer på NRK1/NRK TV i oktober/november

Ti år har det tatt å lage den 18 timer lange amerikanske dokumentaren Vietnam (The Vietnam War). Serien spenner over et tidsrom fra 1958 frem til i dag og beskriver en av de mest splittende og kontroversielle epokene i amerikansk historie. Programmene utforsker den menneskelige siden ved krigen gjennom sterke intervjuer med mennesker fra begge sider, både soldater og sivile – amerikanere og mennesker fra Nord- og Sør-Vietnam. Serien har premiere i USA 17. september og publiseres i sin helhet på NRK TV 16. oktober.

Lurt av kjærlighet er en true crime-serie i tre deler. Ungdomskjærestene Jens og Elizabeth blir mistenkt for drapet på foreldrene hennes i Virginia i 1985. De flykter fra landet, men blir arrestert året etter. Alle episodene legges ut på NRK TV 28. august. En langversjon kommer på NRK2 31. august.

Sofakos

Linn Skåber og Ronny Brede Aase banker på vanlige familiers hjem i Linn og Ronnys tacoshow. Her kan du lese mer om hva de skal finne på: https://www.nrk.no/presse/programomtaler/linn-_-ronnys-tacoshow-_1_8_-premiere_-1.13632067

Premiere på NRK1/NRK TV 25. august.

Live Nelvik har mange spørsmål på hjertet i Historisk, etpanelshow proppet med kunnskap og humor! To lag konkurrerer om hvem som kan mest om verdenshistoriens ukjente, men helt sanne fakta. Hva skjedde egentlig med flagget som ble plantet på Månen i 1969? Hvor mye kostet det å få en bøddel til å kappe hodet av en skurk på 1700-tallet? Lagene ledes av Siri Kristiansen og Aleksander Schau. Premiere på NRK1/NRK TV 3. september.

Roy Narvestad (Robert Stoltenberg) har aldri hatt en eneste fridag i sine 30 år i Tertitten Borettslag. Nå vil han ut å reise. Hvordan oppfører driftslederen seg i møte med andre land og skikker? I Narvestad tar ferie drar han til Danmark, Kenya, Tyskland, Japan, England og Cuba. Kommer på NRK1/NRK TV sent i høst.

Jakob Schøyen Andersen og Fridtjof Stensæth Josefsen lager humorserie som tuller med dagens musikkbransje. I Hit for hit møter vi fremadstormende artister, superstjerner, gamle travere, hobbymusikere og de mange menneskene i apparatet rundt dem. Premiere på NRK1/NRK TV i løpet av oktober.

I Handlingens Menn legger Nils & Ronny ut på enestående eventyr for å bevise at verden ikke er så farlig som mange skal ha det til. De gir seg i kast med ambisiøse prosjekter for å hjelpe folk på sin helt spesielle måte, som for eksempel å bygge et romersk bibliotek i fjellene på Filippinene, i en landsby uten veiforbindelse. Kjente personer, som Linn Skåber, Lothepus og Stian Blipp må vise handlekraft i serien. Premiere på NRK1/NRK TV senhøstes.

Med lekenhet og brennende engasjement bruker Line Elvsåshagen seg selv som forsøkskanin for å fremme kroppspositivitet foran kroppsskam i Line fikser kroppen. Det er tid for å feire jentekroppen slik den er i alle mulige fasonger. Premiere på NRK TV og NRK3 i november.

Kari-Anne på Røst ønsker å skape seg en framtid som sauebonde på øyriket Røst. Premiere på NRK1/NRK TV 22. august. I Hvorfor biter fisken? spør Rune Gokstad, som i beste fall er en middelmådig sportsfiskeramatør. Ved hjelp av proffe sportsfiskere skal Rune bli god nok til å delta – og vinne den årlige fiskekonkurransen "Millionfisken". Premiere på NRK1/NRK TV 5. september.

I andre sesong av Når kjemien stemmer snuser Jenny seg fram med bind for øynene blant sju håpefulle menn fra 23. august. Oppfinneren skal i sesong 2 lage et magisk kjøkken; vi møter igjen tusenkunstneren Erik Alfred Tesaker på NRK senhøstes. Sesong 2 av Ukens vinner med Tore og Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim starter 31. august.

Fra Messias til Hip hop

Det er utrolig nok flere mennesker rundt om i verden som tror de er Messias. Jonas Bendiksen, norsk fotograf i verdenseliten, har snakket med dem og tatt bilder. Premiere på NRK1/NRK TV 22. august.

Takin Ova er en dokumentarserie om en uglesett, litt hemmelig undergrunnskultur, som i løpet av 33 år blir den sterkeste dominerende kraften i norsk populærkultur. Serien gir et unikt innblikk i hvordan hiphop-kulturen kom til Norge, og hvordan musikksjangeren utviklet seg fra å være noe kontroversielt, konfliktorientert og mystisk, til å prege hitlistene. Historien fortelles av de mest sentrale aktørene, fra Karpe Diem og Lars Vaular, til Tommy Tee og Warlocks. Premiere på NRK2/NRK TV 6. oktober.

Nytt på radio

Det strømmer på med nye podkaster i løpet av høsten, og en av dem er Hos Peder. Psykolog Peder Kjøs, kjent fra blant annet NRK-serien "Jeg mot meg", møter fem unge mennesker som på hver sin måte trenger hjelp til å takle livets utfordringer. I løpet av 12 uker med terapi er målet at de fem endrer kurs og finner egne, nye veier. Det er første gang lytterne får være med på en individuell terapiprosess fra start til slutt. Premiere i løpet av høsten.

Lyden av Nytt på nytt: I et valgår vitser så klart Bård Tufte Johansen, Johan Golden, Pernille Sørensen om kommunesammenslåing og raljererer over statsbudsjettet og gjetter på "Hvem skal ut". Podkasten kan du lytte til hver fredag, før TV-sendingen starter samme kveld. Premiere 25. august.

Lytt også til Radioresepsjonens Arkivpodkast

Hvordan er det egentlig å sitte i fengsel? Kan kriminelle skylde på en dårlig barndom for valgene de har tatt? Dette er bare noen av de mange temaene Røverradion diskuterer. Røverradion lages som podkast i norske fengsler med innsatte bak mikrofonen. Og nå kommer serien på NRK P2 fra lørdag 19. august.

Mandager fra 21. august på NRK P1 er det klart for Egentid, der Ida Kjøstelsen og Anne Marit Borgen-Werring lager radio kanskje mest for foreldre som har fått barna i seng. Hva skal man bruke egentiden til og hvordan får man mer av den? Lytternes tips og fortellinger blir viktige for å få svar. Fredag formiddag fra og med september byr NRK P1 på Slettan og Martin tar helga, der Olav Viksmo-Slettan og Nina Stensrud Martin tjuvstarter helga med blid formiddagsradio. Paret er også å høre onsdagskvelder.

Radarparet Alexander Schau og Thomas Aune følger europeisk fotball i tre timer hver lørdag i NRK Sport og NRK P1.

På NRK P3 er Tuva Fellman ny programleder i Verdens Rikeste Land sammen med Niklas Baarli. I høst dekker de valget. Ny duo i Hallo P3 er Adelina Ibishi og Vida Lill Berge. NRK P3 gir også lytterne en time mer av det de liker aller best, nemlig P3morgen, som i høst sender fram til kl. 10.

 Med forbehold om endringer.

Flere bilder finnes på nrk.no/presse. Krever innlogging. Søkeord NRK-HØSTEN 2017 eller nrkhøstslipp2017. Du kan også søke på programtittel.

Bilder

Denne uken starter flere av TV-premierene på NRK. Linn og Ronnys tacoshow med Ronny Brede Aase og Linn Skåber starter fredag. Foto: Julia Naglestad/NRK
Denne uken starter flere av TV-premierene på NRK. Linn og Ronnys tacoshow med Ronny Brede Aase og Linn Skåber starter fredag. Foto: Julia Naglestad/NRK
Last ned bilde
Dramaserien Monster med Jacob Oftebro og Ingvild Holthe Bygdnes kommer i oktober. Foto: Jørgen Johansson/NRK
Dramaserien Monster med Jacob Oftebro og Ingvild Holthe Bygdnes kommer i oktober. Foto: Jørgen Johansson/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Norsk rikskringkasting AS (NRK) skal fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr strømmetjenester for radio og TV, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. I tillegg har NRK et bredt tilbud til publikum på nett. 

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom