Slakteriavtalen ga hederspris
Matmerk delte i år ut sin egen hederspris under NM i Kjøtt for femte gang. Formålet med prisen er å synliggjøre og verdsette kjøttbransjens produsenter og produkter. Prisen skal gå til en produsent som produserer i tråd med Matmerks visjon om å fremme mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon.
Tildigere vinner er Jens E. Eide, H. Mydland, Fenalår fra Norge og Annis pølsemakeri.
I år var det Nortura og Kjøtt-og fjørfebransjens landsforbund (KLF) som stakk av med hedersprisen, for sitt arbeid med å få på plass en bransjeavtale for alle slakterier.
Avtalen skal sikre at alle slakteriene som er tilknyttet Kvalitetssystemet i landbruket (KSL) følger opp produsentene på samme måte og sikrer at KSL følges. Det betyr en bedre garanti for at kun kjøtt fra produsenter som kan dokumentere at de følger norske lover og regler, kan brukes i produkter som merkes med Nyt Norge. Det gir både tillit hos forbruker og skaper økt konkurransekraft for norske kjøtt- og fjørfeprodukter.
- Vi er stolte og glade for at avtalen er på plass og at bransjen står sammen, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, administrerende direktør i KLF. For å sitere Piet Hein: "Pessimistene er da de reneste tåper. De tror på det motsatte av hva de håper… Nei, de optimister som livet beror på er dem som tør håpe på noe de tror på!".
-Vi ønsker størst mulig norskandel i kjøttbransjens produkter og veldig få produsenter ønsker å bruke noe annet enn Kvalitetssystemet i landbruket som verktøy. Siden avtalen ble inngått i april har antallet egenrevisjoner gått kraftig opp, noe som er veldig bra, avslutter Juul-Hansen.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder
Lenker
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
Hardanger, Telemark, Gloppen og Sunnmøre med lokal drikke i særklasse15.3.2024 15:15:04 CET | Pressemelding
- At 9 produkter har kommet gjennom nåløyet til det drikkefaglig sterke dommerpanelet vitner om det svært høye nivået innenfor norsk drikke, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Spesialitetsmerket under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Margit Dale fra Valle i Setesdal vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris15.2.2024 16:16:32 CET | Pressemelding
- Skal vi bevare norske mattradisjoner er vi helt avhengige av brobyggere mellom generasjoner. Årets vinner er nettopp en slik brobygger, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris på Sentralen i Oslo.
Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin19.1.2024 13:00:00 CET | Pressemelding
– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.
Dette er finalistene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris21.12.2023 10:30:32 CET | Pressemelding
Blir det en kandidat fra Valle i Setesdal, Jølster, Sandefjord eller Oslo som vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i år? Nå kan publikum stemme på sin favoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom