KS

Skuffende at fylkeskommunene ikke prioriteres

Del

- Nærings- og samfunnsutviklingen i hele landet svekkes i regjeringens statsbudsjett med kutt i de regionale utviklingsmidlene til fylkeskommune, sier fylkesordfører i Sør-Trøndelag og leder av fylkesordførerkollegiet, Tore Sandvik.

- De nye fylkene skal fylle samfunnsutviklerrollen. Da er det underlig at denne rollen undergraves i statsbudsjettet, sier Sandvik.

I forslaget til statsbudsjett 2018 reduseres posten for regionale utviklingsmidler ytterligere, med vel 250 millioner kroner. Det tilsvarer 30 prosent. Dette er midler fylkeskommunene benytter til å fremme verdiskapende næringsliv i områder med spredt bosetting og særlige distriktsutfordringer både på egen hånd, gjennom Innovasjon Norge og i samarbeid med kommunene.

- Det er også bekymringsfullt at det ikke kommer mer penger til vedlikehold av fylkesveger, sier Tore Sandvik.

Det er tidligere beregnet et etterslep i vedlikeholdet av 44.000 km fylkesveger på opp til 75 milliarder kroner. Fylkeskommunenes rammer for å øke vedlikeholdstakten på dette vegnettet holdes uendret i forslaget til statsbudsjett for 2018.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om KS

KS
KS
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo

24 13 26 01http://www.ks.no

Følg saker fra KS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom