Medietilsynet

Skoler og barnehager gode på å følge aldersgrenser når de viser film

Del

I en tilsynskontroll gjennomført av Medietilsynet oppgir 96 prosent av skolene og barnehagene at de følger aldersgrensene.

Foto: Medietilsynet
Foto: Medietilsynet

– Kontrollen viser at skoler og barnehager er kjent med bildeprogramloven og pliktene loven pålegger ved visning av film til barn, sier Hanne Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Skoler, SFO og barnehager har lov til å vise filmer for barn, men må følge aldersgrensene og eventuelt skaffe samtykke fra foreldre hvis de har barn som er yngre enn aldersgrensen på filmen eller programmet. Nesten 90 prosent av de som svarte på tilsynsundersøkelsen oppgir at de bruker film og tv-programmer i undervisningen.

– Målet med tilsynskontrollen var å få en oversikt over om skolene og barnehagene kjenner pliktene sine og om de har rutiner på plass for å fylle dem, sier Sekkelsten.

48 skoler og barnehager svarte på undersøkelsen, og alle fylkene er representert.

Les mer om visning av film for barn, aldersgrenser og retningslinjer her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Medietilsynet
Foto: Medietilsynet
Last ned bilde

Lenker

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom