Den Norske Opera & Ballett

Skitne sykepleiere i Operaen

Del

Den har vært spilt i 22 land og mottatt strålende kritikker. Fra 7 juni er Jo Strømgrens Hospitalet tilbake i Operaen.

Hospitalet. Foto: Knut Bry
Hospitalet. Foto: Knut Bry

I et fjerntliggende sykehus underholder tre islandske sykepleiere seg selv ved å utføre sine plikter på hverandre. Det er ingen helsebringende aktivitet, tvert i mot blir de mer og mer blodige og møkkete, men i mangel av pasienter får det tiden til å gå. Imens sirkler et militærhelikopter ustanselig over bygningen, som en mulig forklaring på hvorfor ingen banker på sykehusdørene. 

Hospitalet hadde premiere i 2005 og var Jo Strømgren Kompanis første stykke for kvinnelige skuespillere. Det fikk begeistret mottagelse da det ble spilt i Operaen i 2016. Når det populære teaterstykket nå kommer tilbake til Scene 2, er det med de samme skuespillerne som var med på starten av eventyret for 13 år siden: Guri Glans, Gunhild Aubert Opdal og Ingri Enger Damon. 

Stykket, som ble kåret til "Årets mest sexy show" under Dublin Fringe Festival i 2006, spilles på et islandsk-inspirert kaudervelsk. Selv om denne avarten av strømgrensk nonsensspråk ikke gir mening, bekrefter mottakelsen at stykket gjør det: «Hospitalet er fysisk teater på sitt aller beste: modig, mørkt, uforutsigbart og ladet med komprimert intensitet», skrev The Guardian, som ble blåst av banen av skuespillernes ferdigheter og mot.

Jo Strømgren er Nasjonalballettens huskoreograf og en allsidig og prisbelønt scenekunstner. Siden han debuterte som koreograf i 1994, har han skapt forestillinger ved en lang rekke scener i inn- og utland – både dans, teater og opera. Jo Strømgren Kompani er en av Norges største kulturelle eksportartikler. Siden starten i 1998 har de skapt 150 produksjoner og turnert i over 50 land. 

Premiere 7. juni, Scene 2. Spilles også 8. og 9. juni.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuavtaler og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby, omv@operaen.no, 97076610

Bilder

Hospitalet. Foto: Knut Bry
Hospitalet. Foto: Knut Bry
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom