Skanska Norge

Skanska starter bygging av Aveny Vest i Lillestrøm

Del

Etter svært godt boligsalg på første salgstrinn, kan byggingen av Skanskas første BREEAM-sertifiserte boligprosjektet Aveny Vest settes i gang. Byggekontrakten har en verdi på 490 MNOK.

Nå starter snart byggingen av Aveny Vest i LIllestrøm.
Nå starter snart byggingen av Aveny Vest i LIllestrøm.

Aveny Vest er Skanskas første BREEAM-sertifiserte boligprosjekt, og solgte svært godt da første salgstrinn ble lagt ut i august/september i år. Nå har Skanska Norge og Skanska Eiendomsutvikling inngått byggekontrakt. Kontrakten har en verdi på 490 MNOK for Byggenheten i Skanska Norge, og byggestarten er satt til første kvartal av 2019.

– Det er gledelig å se at prosjektet vi har utviklet tas så godt imot i Lillestrøm, og vi er sikre på at boligkjøperne vil trives godt når de kommer på plass. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med kommunen i utviklingsperioden av prosjektet, og gleder oss til å komme i gang med selve byggeprosessen. Sammen med Byggenheten i Skanska skal vi realisere et boligprosjekt med høye miljøambisjoner, flott arkitektur og smarte løsninger, sier regiondirektør for boligutvikling på Østlandet i Skanska Eiendomsutvikling, Helen Gåsvik.

Byggestart i første kvartal av 2019
– Som entreprenør er Aveny Vest er spennende prosjekt å bygge. At Skanska som boligutvikler nå setter høyere krav til miljøvennlig og mer bærekraftig bygging, er noe vi i Byggenheten i Skanska syns er både bra og helt riktig. Vi er svært fornøyde med å få denne kontrakten, og gleder oss til å kunne ta første spadetaket, sier Tomas Kjendlie, regiondirektør i Skanska Norge.

Høye miljøambisjoner
Aveny Vest er Skanskas første boligprosjekt som er sertifisert etter BREEAM-NOR sertifiseringen. BREEAM er en internasjonal bærekraftstandard for utredning og rangering av bygninger. Sertifiseringen stiller høye krav til blant annet godt inneklima, bærekraftige og giftfrie materialer, balansert ventilasjon og gode lysforhold. Det er strenge krav til byggeprosessen og bruken av miljøvennlige metoder som skal sørge for en ryddig og sunn byggeplass, både for de som jobber der og de som bor rundt.
Aveny Vest vil bestå av 176 selveierleiligheter fordelt på tre selvstendige bygg, og har en planlagt ferdigstillelse i 2021. Salgstrinn 1 og 2 er i gang, og neste salgstrinn kommer i 2019.

For mer informasjon, kontakt:
Helen Gåsvik, Regiondirektør Skanska Eiendomsutvikling: 98 21 04 70
Tomas Kjendlie, Regionsdirektør Skanska Norge: 45 86 91 63

Bilder

Nå starter snart byggingen av Aveny Vest i LIllestrøm.
Nå starter snart byggingen av Aveny Vest i LIllestrøm.
Last ned bilde

Om Skanska Norge

Skanska Norge
Skanska Norge
Lakkegata 53
0107 Oslo

40 00 64 00http://www.skanska.no

Skanska er et av verdens ledende eiendomsutvikler og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekt i offentlig-privat samarbeid. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder grønne prosjekt. Konsernet har i dag 40.000 medarbeidere i utvalgte hjemmemarkeder i Europa og USA.

Følg saker fra Skanska Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom