Skanska Norge

Skanska bygger E16 Bagn-Bjørgo

Del

Skanska har signert kontrakt med Statens Vegvesen om bygging av prosjektet E16 Bagn-Bjørgo. Kontrakten har en verdi på735millioner NOK eks. mva, og inngår i ordrereserven for andre kvartal.

Prosjektet omfatter omlegging og utbedring av dagens ca 11 km lange strekning mellom Bagn og Bjørgo til tofelts veg med 8,5 meter bredde. Prosjektet inkluderer blant annet en 4,3 km lang tunnel, en 150 meter lang bru over elven Begna samt flere mindre bruer, underganger og kryss.

Byggestart er august 2016 og prosjektet vil være ferdigstilt innendesember 2019.

- Dette er et viktig samferdselsprosjekt som passer godt til vår kjernekompetanse. Vi får benyttet vår spesialkompetanse på både masseforflytting, tunnel- og betongarbeider. Behovet for utbedring av denne strekningen er stor og vi er glade for at vi sammen med Statens Vegvesen nå skal sørge for at hverdagen blir enklere for trafikantene, forteller Steinar Myhre, konserndirektør med ansvar for Skanskas anleggsvirksomhet.

Kontakter

Pål P. Syse, kommunikasjonsdirektør Skanska Norge AS: 98 21 00 01
Steinar Myhre, Konserndirektør Anlegg Skanska Norge AS: 92 85 12 53

Bilder

Om Skanska Norge

Skanska Norge
Skanska Norge
Lakkegata 53
0107 Oslo

4000 6400http://www.skanska.no

Skanska er et av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekt i offentlig-privat samarbeid. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder grønne prosjekt. Konsernet har i dag 43.000 medarbeidere i utvalgte hjemmemarkeder i Europa og USA

Følg saker fra Skanska Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom