Deloitte

Skamik er vekstvinneren blant teknologiselskaper i Norge

Del

Med sin behandling for lakseavlusing har selskapet SkaMik fra Nord-Trøndelag vunnet prisen for årets raskest voksende teknologiselskap.

SkaMik ble etablert i 2009, med formål om å utvikle løsninger som hjelper oppdretteren med å nå viktige mål om bærekraft og vekst i produksjonen. Skamiks avluser er en kjemikaliefri og mekanisk metode for fjerning, oppsamling og destruering av lakselus. Med en omsetningsvekst på 5479 % i 2016 kåres selskapet som vinner av Fast50 2017. På de to neste plassene kommer Entry as med 2895% vekst og Com4 as med 2547 % vekst.

– Vi gratulerer alle på Fast 50-listen med svært gode resultater, og spesielt vinneren Skamik AS med prisen som Norges raskest voksende teknologiselskap i 2016, sier Andreas Enger, partner i revisjons- og rådgivningsfirmaet Deloitte, som er ansvarlig for Fast 50-studien.   

SkaMik AS er eid av Oppdretternes Miljøservice AS, Norsk Fisketransport AS, Moen Marin Group AS, Geir Skarstad og Frode Mikalsen.

Sterke norske teknologimiljøer

Deloitte Technology Fast 50 er en prestisjefylt årlig kåring av de 50 raskest voksende teknologiselskapene i Norge basert på en prosentvis årlig vekst i omsetningen over en fireårsperiode, frem til og med siste innleverte regnskap for kalenderåret 2016. Vinnerne av denne prisen varierer fra store til små offentlige og private selskaper, og de kommer fra alle segmenter innenfor teknologi: programvare, maskinvare, kommunikasjon, trådløs teknologi og biovitenskap.

Deloitte har de siste 15 årene gjort analyser av Fast 50. Fast 50-listen består hvert år av de femti raskest voksende selskapene i Norge som baserer veksten på egenutviklet teknologi, og gir et interessant innblikk i hva som skaper vekst i Norge og hvor veksten skjer.

I sammenheng med 15-års jubileet lanserer vi rapporten «Innovasjon i Norge», som tar for seg hva som har skjedd med selskapene som har hatt sterk vekst gjennom disse årene.

– Fast 50 listen viser et imponerende mangfold av teknologiutvikling innen en rekke sektorer. Dette er selskaper som har evnet å kommersialisere en egenutviklet teknologi, og skape vekst og arbeidsplasser basert på det. Basert på denne listen ser det lyst ut for verdiskapning i Norge, sier Enger.

Vekst skjer i hele landet

Tidlig på 2000-tallet var et flertall av vekstbedriftene softwareutviklere eller utviklere av elektroniske komponenter, og i all hovedsak basert i Oslo-området. I årene rundt og etter 2010 var det olje- og oljeservicerelaterte virksomheter som toppet vekstlisten. I 2017 er veksten mer sammensatt og spredd. Oslo og omegn er fortsatt tungt representert på listen, ca halvparten av selskapene sokner til hovedstaden og nærområdet, men det er også virksomheter fra mange andre steder i landet.

For mer informasjon: www.fast50.no

For mer informasjon, kontakt

  • Andreas Enger, partner Deloitte Consulting, telefon 901 31 228
  • Frode Vik Jensen, kommunikasjonsdirektør og partner i Deloitte, telefon 995 95 000

Deloitte Technology Fast 50 er en ren kvantitativ analyse av omsetningsvekst hvert år de siste fem årene. For å være kvalifisert for Deloitte Fast 50 må selskapet blant annet ha norsk hovedkontor, ha et vesentlig element av egenutviklet teknologi og ha en omsetning på minimum 50.000 euro det første året i kåringen. Disse kravene gjør at denne kåringen ikke må forveksles med andre vekstanalyser av norske innovasjonsbedrifter.

Kontakter

Om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Dronning Eufemias gate 14
0191 Oslo

+47 23 27 90 00http://www.deloitte.no

Deloitte er et markedsledende selskap som leverer revisjon, advokattjenester, finansiell rådgivning, risikoanalyser og konsulenttjenester. Vi etterstreber å hjelpe våre kunder realisere sine ambisjoner, skape en positiv forskjell i samfunnet, og utnytte potensialet i våre ansatte.

Vi arbeider for en rekke internasjonale selskaper og norske virksomheter innen alle deler av næringslivet, ideelle organisasjoner, idrett og kommunal- og statlig sektor. Hver klient har tilgang til et tverrfaglig team som kan trekke på erfarne medarbeidere og internasjonal kompetanse på tvers av industrier, sektorer og fagdisipliner. Gjennom dette er vi i stand til å bidra med dyp innsikt og kvalifiserte meninger om problemstillinger i daglig drift, så vel som innspill og vurderinger om fremtidige scenarier. Med 1380 ansatte ved 22 kontorer i Norge har vi kapasitet og kompetanse til å gjennomføre alle typer prosjekter. Vi bidrar til å skape resultater for våre klienter gjennom en strategisk tilnærming til utfordringer, med høy grad av praktisk gjennomføringsevne.

Følg saker fra Deloitte

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Deloitte på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Deloitte

Deloittes AI spår migrering som viktig driver av Norges fremtid.30.7.2018 13:29Pressemelding

En oppsiktsvekkende rapport gir et nytt perspektiv på migrering. Kunstig intelligens har vurdert Norges fremtid, og kommet frem til at den avhenger av hvor flinke vi er til å skape et samfunn med godt samhold, god integrering og høy grad av tillit. - Migrasjonsinnstramninger truer holdninger og verdier vi trenger for å lykkes med innovasjon, sier Andreas Enger, Partner og leder av Monitor Deloitte.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom