Innovasjon Norge

Skal gjøre smarte samfunn til en norsk eksportvare

Del

Innovasjon Norge har utpekt smarte byer som et av seks mulighetsområder for økonomisk og bærekraftig vekst i Norge. Denne uken deltar de på Nordic Edge i Stavanger, med seg på årets konferanse har de flere store delegasjoner fra blant annet India og Kina.

Boost.Ai med smarte løsninger til verden
Boost.Ai med smarte løsninger til verden

- Stadig flere ser til Norge når det gjelder utvikling av smarte samfunn. Norge gjør seg bemerket med smarte og bærekraftige løsninger innen transport, energi og digitalisering av byggenæringen. Smarte byer skal bli en stor norsk eksportvare, sier Gaute Hagerup, ansvarlig for Smarte Byer i Innovasjon Norge.

Nordic Edge i Stavanger, har på tre år rukket å bli det største smartby arrangementet i Norden. Tittelen på årets konferanse er “Smart with a heart” og rundt 5000 deltakere ventes til arrangementet.

Stort globalt potensial
Smarte samfunn er et prosjekt Innovasjon Norge har jobbet med over flere år og som samler innovative og bærekraftige løsninger innen flere sektorer.

-Norske bedrifter kan levere konkurransedyktige løsninger samtidig som bærekraft, høyteknologi og smarte samfunn er områder hvor Norge opplever stor troverdighet, sier Hagerup.

Hvordan vi utvikler våre byer og samfunn vil ha mye å si for verdens levedyktighet. Byer står for rundt 80 prosent av det globale energiforbruket og Co2-utslippene. -Bedrifter med smarte og bærekraftige løsninger på noen av utfordringene dette skaper, har et voksende globalt marked. Vi opplever høy internasjonal interesse for norsk teknologi, løsninger og ideer innen bærekraftige og smarte byer, sier Hagerup.

Det globale smartby-markedet representerer et markedspotensial på 13.000 milliarder kroner de neste tre årene og det forventes at 26 globale byer vil være smarte byer innen 2025, i følge rapport fra Frost & Sullivan.

Sandnes bedrift med smarte løsninger til verden
En av bedriftene som vil delta på konferansen med sine løsninger innen smarte samfunn er Sandnes-bedriften boost.ai. Selskapet utvikler en plattform for virtuelle assistenter med kunstig intelligens som forstår språk, dialekter og slang, for å kunne assistere kunder over et bredt spekter og gi hjelpsomme svar.

- Boost.ai ble opprettet med ett mål i tankene – å bli en verdensledende plattform for virtuelle assistenter. Visjonen var å bli best på brukervennlighet, skalerbarhet samt å forstå hva brukeren faktisk snakker om, sier Lars Ropeid Selsås, gründer og CEO i Boost Ai.

Boost Ai har siden oppstarten i 2016 etablert seg som en ledende aktør innen natural language processing (NLP), deep learning og maskinlæring i Norge. Selskapet har opplevd en formidabel vekst de to siste årene og har nå over 80 kunder og 70 ansatte. Teamet bak selskapet er en bred sammensetning av mennesker med flere års erfaring innen ulike fagfeltet og har opparbeidet seg unik kompetanse i bruk av kunstig intelligens for å effektivisere bedrifter. Boost.ai jobber nå med forskning og utvikling for å være i verdenstoppen på virtuelle assistenter og chatbots.

Kontakter

Bilder

Boost.Ai med smarte løsninger til verden
Boost.Ai med smarte løsninger til verden
Last ned bilde
Boost Ai har siden oppstarten i 2016 etablert seg som en ledende aktør innen natural language processing (NLP), deep learning og maskinlæring i Norge. Selskapet har opplevd en formidabel vekst de to siste årene og har nå over 80 kunder og 70 ansatte.
Boost Ai har siden oppstarten i 2016 etablert seg som en ledende aktør innen natural language processing (NLP), deep learning og maskinlæring i Norge. Selskapet har opplevd en formidabel vekst de to siste årene og har nå over 80 kunder og 70 ansatte.
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom