Skal gjøre flere prosjekter lønnomme
Lundin Norway og TechnipFMC inngår samarbeidsavtale som skal gjøre flere utbyggingsprosjekter på norsk sokkel lønnsomme. Kompetansen i begge selskapene skal utnyttes bedre for å finne de smarteste løsningene.

Selskapene legger opp til en ny kontraktsform hvor TechnipFMC skal gjennomføre både tidligfasearbeidet og selve utbyggingsprosjektet i subsea tie-in-prosjekter, og jobbe basert på sine egne spesifikasjoner.
Lundin skal gi leverandøren tilgang til sin organisasjon for å avdekke eventuelle tekniske utfordringer på et så tidlig tidspunkt som mulig. Samtidig skal prosjektteamet i Lundin være en liten, men effektiv gruppe.
-Et av våre viktigste bidrag er å vise leverandørene tillit, sier Kristin Færøvik, administrerende direktør i Lundin Norway.
-Vi må stole på at de kan levere god kvalitet uten at vi må bygge opp en organisasjon som skal henge over skulderen til TechnipFMC. Det er helt sikkert mer interessant for leverandørene å gjøre det de kan, enn å bli kontrollert på om de kan det de gjør, sier Færøvik.
Ved å la kontraktøren være med på å utforme leveransespesifikasjonene så kan leverandøren foreslå optimaliserte løsninger tidlig. Dette reduserer også faren for kostbare endringer sent i prosjektet.
Bort med alle skott
Mange tekniske utfordringer man har sett i tidligere prosjekter kunne vært unngått eller løst mye tidligere dersom riktig kompetanse hadde vært involvert på et tidligere tidspunkt, eller dersom ulike disipliner hadde kommunisert bedre.
-Derfor var det et krav da vi skulle velge kontraktør at de hadde kompetanse i egen organisasjon både på produksjonssystemer på havbunnen, og alle kabler og rør som kobler feltet til en plattform, sier Kristin Færøvik. –Allerede der har vi eliminert en mulighet for at to selskaper skylder på hverandre, sier hun.
Som operatør og kunde skal Lundin gi tilgang til all relevant kunnskap og kompetanse. Og leverandørselskapet skal gis langt større innsyn i både teknisk og kommersiell informasjon som operatøren har om prosjektet enn hva som har vært vanlig tidligere.
-Selve kontrakten er utformet slik at begge parter har egeninteresse i at feltet blir lønnsomt. Da er det også viktig at alle vet hvilke konsekvenser teknisk design og utforming gir kommersielt, sier Færøvik.
I praksis betyr det at TechnipFMC blir involvert også før FEED-fasen. En slik åpenhet skal sikre at man finner de optimale tekniske løsningene.
-Vi skal velge løsninger som ivaretar ytelse og sikkerhet, men samtidig unngå overdimensjoneringer. Det skal vi få til ved å snakke bedre sammen, sier Kristin Færøvik.
Stort potensiale
Med denne samarbeidsavtalen tar Lundin Norway ett skritt videre i sin måte å jobbe sammen med leverandører på. Dette er en videreføring av modellen som med stor suksess ble brukt på utbyggingen av Edvard Grieg feltet.
På sikt håper vi at Edvard Grieg som feltsenter vil få flere tie-in prosjekter som er modnet frem under denne samarbeidsavtalen.Nå ser vi på både Luno II og Rolvsnes som mulige kandidater.
Nøkkelord
Kontakter
Frøydis EldevikHead of External Relations
+47 480 48 610froydis.eldevik@lundin-norway.noBilder
Om Lundin Norway
Lundin Norway AS ble etablert i 2004 med norsk ledelse og norske ansatte for å drive olje- og gassvirksomhet på norsk sokkel. Lundin Norway er et heleid datterselskap av det børsnoterte selskapet Lundin Petroleum (LUPE). Lundin Norway står for åpenhet, tillit, ærlighet og mangfold. Vi er i dag over 300 fast ansatte medarbeidere som jobber i fleksible, tverrfaglige prosjektteam som har godt eierskap til felles mål og utfordringer. Lundin Norway har opparbeidet seg en betydelig portefølje på norsk sokkel siden 2004 og har i dag omentrent 60 lisenser, hvorav halvparten er operatørskap. Vi har fortsatt en meget ambisiøs utforskningsstrategi.
Følg saker fra Lundin Norway
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lundin Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Lundin Norway
Test lover godt for utbygging i Barentshavet13.7.2017 10:38 | Pressemelding
Lundin Norway har boret en avgrensningsbrønn på Alta-funnet i Barentshavet og har gjennomført en produksjonstest fra brønnen med meget gode resultater. -Dette lover godt for en utbygging av feltet, sier administrerende direktør Kristin Færøvik.
Funn i 6 av 7 prospekter i Barentshavet25.4.2017 11:05 | Pressemelding
Barentshavet blir det desidert viktigste området for petroleumsnæringen i Norge i framtida. Det mener letesjef i Lundin Norway, Halvor Jahre. -Vi har hittil boret letebrønner i sju prospekter i Barentshavet, og i seks av disse har vi gjort funn. Det gjør oss svært optimistiske.
Norsk sokkels beste ettåring28.11.2016 11:11 | Pressemelding
Olje- og gassproduksjonen fra Edvard Grieg-plattformen startet for akkurat ett år siden. Siden da har produksjonen vært i gang 96 % av tiden. Det er etter all sannsynlighet ny rekord for en nybygd plattform på norsk sokkel.
Lundin skal lete mer i Barentshavet2.11.2016 10:20 | Pressemelding
Lundin Norway planlegger å bore minst 5 egenopererte letebrønner på norsk sokkel i 2017, hvorav 4 er i Barentshavet og en i Nordsjøen. I tillegg skal det bores tre letebrønner neste år der selskapet er med som lisenspartner.
Vellykket avgrensning av Alta-funnet i Barentshavet30.9.2016 09:49 | Pressemelding
Injeksjons- og produksjonstester gjort med avgrensningbrønn 7220/11-3 AR viser at Alta-funnet på Lopphøgda i Barentshavet har gode strømnings- og reservoaregenskaper. Brønnen indikerer også kommunikasjon med funnbrønnen som ble boret i 2014.
Tildeler kontrakter for Luno II14.9.2016 16:23 | Pressemelding
Lundin Norway har tildelt tilsammen tre studiekontrakter for en mulig utvikling av Luno II-feltet i Nordsjøen. Kontraktene er gitt til henholdsvis FORSYS Subsea, Heerema Fabrication Group, og Xodus med GE Oil and Gas og Emas Chiyoda Subsea som partnere.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom