Frende Forsikring

Skadestatus mandag etter ekstremværet "Knud"

Del

Skademeldingene fortsetter å komme inn til forsikringsselskapene mandag etter helgens ekstremvær.

- Mandag ettermiddag passerte vi 140 skademeldinger etter "Knud", sier skadesjef på bygning, Yngve Amundsen Høvig i Frende Forsikring. 

Skadesjefen i Frende hadde forberedt seg på en travel mandag. 

- Skademeldingene kommer fra et stort område. Fra Hordaland, langs hele kysten og helt til svenskegrensen. Det er typiske stormskader som skader på tak og løse gjenstander. Det er også en del båter som har blitt skadet, sier Høvig. 

Frende opplever stor trafikk på telefon og e-post mandag. 

- Vi hadde tatt høyde for det, så vi har god oversikt og kontroll, men det har vært stor trafikk så langt. Det er typisk at det meldes inn en del mindre skader som ikke oppleves som akutte første virkedag etter en storm. Det er disse som kommer inn til oss i dag, sier Høvig. 

De fleste av skadene som kommer inn mandag er små. 

Forbered deg på neste høststorm nå 
Det er ikke siste gangen vi kommer til å oppleve storm denne høsten og vinteren. 80 prosent av stormskadene i Norge inntreffer vinterstid. 

- Det er viktig å gjøre gode forberedelser før stormen kommer. Ved å gjøre grep nå kan mange skader unngås. Rens takrenner, sluk og rister så nedbør kan renne fritt bort fra huset eller hytta, og ikke inn. Rydd vekk løse gjenstsnader som ligger ute eller sikre dem godt. Sjekk at trær nær eiendommen din er rustet for sterke vindkast og sjekk at båten er godt nok fortøyd, sier Yngve Amundsen Høvig i Frende Forsikring. 

Huskeliste for høsten

 • Hold sluk, rister og avløp åpne
  Fjern rusk og rask fra fjorårets vinter. Gå over en ny runde når løvet fra trærne har falt ned i høst. Sjekk at takrennene er hele og at regnvann får renne fritt bort nede på bakken. Husk at tilstoppede, brukne eller frosne takrenner kan skade bygningen.
 • Rydd uteområdet
  Sikre løse gjenstander som gjerne har ligget ute gjennom sommeren. Sjekk at gjerder er solid festet, rydd bort løse leker og pakk ned eller sikre trampolinen.
 • Tett sprekker og hull fra utsiden
  Når gradestokken kryper nedover søker mus og gnagere inn. De kommer seg inn gjennom veldig små hull, så gå over bygget og tett igjen gliper og små åpninger.
 • Sjekk trær nær eiendommen din
  Har du trær på eiendommen, i nærheten av bolig eller uthus? Sjekk at de er rustet for sterke vindkast. Kutt vekk greiner som kan skade huset.
 • Sjekk taket etter fjoråret
  Ligger huset eller hytta di i et snøutsatt område? Har du sjekket hvordan det ser ut etter fjoråret? Gå over taket og se etter sprekker, skjevheter eller brister. Se også godt over hjørner og området rundt pipa. Hvis du finner noe galt, fiks det eller bytt ut ødelagte deler. 

Nøkkelord

Kontakter

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring
Frende Forsikring
Jonsvollsgaten 2
5011 Bergen

55 15 36 00https://www.frende.no

Helnorske Frende Forsikring eies av 15 lokale sparebanker. Gjennom eierbankene og egne salgssentre er Frende representert med over 1000 lokale rådgivere fra Lindesnes i sør til Tromsø i nord. Vi har nær 260 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og over 250.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring, livsforsikring og pensjon. 

Følg saker fra Frende Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frende Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Frende Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom