Ving Norge

Sju turtips på Madeira

Del

Få steder har så mange vakre turstier som Madeira. Øya er kjent for sin frodige natur, bratte fjell og fantastiske utsikter, men også for sine vakre stier langs de gamle levadaene. Madeira er et perfekt reisemål for naturelskere og de som ønsker en aktiv ferie.

Mange av de gamle stiene langs levadaene er blitt restaurert og byr på fantastiske naturopplevelser.
Mange av de gamle stiene langs levadaene er blitt restaurert og byr på fantastiske naturopplevelser.

Det er mer enn nok å gjøre på Madeira, og de fleste som besøker øya pleier å prøve ut turstiene langs levadaene. Det er rundt 200 mil av de gamle vanningskanalene å velge mellom. Kanalene fører vann fra midten av øya og ut til jordbruksområdene, og det finnes nesten alltid en sti ved siden av.

– Mange av de gamle stiene langs levadaene er blitt restaurert og byr på fantastiske naturopplevelser. Det er også mange ulike vanskelighetsgrader, så på noen er det lurt med en guide, mens på de andre klarer man seg fint med et kart, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Levada Caldeirão Verde: Den 13 kilometer lange stien går gjennom den grønne Laurisilva-skogen på Madeiras nordside. Denne historiske levadaen finner du i et tretett landskap med en fantastisk utsikt over nordkysten, og den tar deg med gjennom tunneler og til vakre fosser.

Levada de Maroços: Stien starter i byen Maroços og fortsetter 6 kilometer langs den kysten. Stien slynger seg med pittoreske terrasser over Machico, og her kan man oppleve både blomsterprakt og fengslende utsikt. Denne levadaen er også kjent som Mimosa-levadaen.

Levada de Serra: Levada de Serra er en rolig tur på 6 kilometer gjennom det smaragdgrønne paradiset sydøst på øya. Den fantastiske utsikten byr på små, isolerte byer, som for eksempel Camacha. Under et tak av eukalyptus og eik vokser det fantastiske vekster og en lavada som gjør denne turen makeløs.

Levada Referta: Den 6 kilometer lange turstien på den nordøstre siden byr på to timer med fantastisk utsikt. Vakker natur og blomster langs med en levada som slynger seg langs bratte daler og høye topper. Nyt utsikten over Ørnklippen, og ved klart vær kan man se naboøya Porto Santo.

Levada Nova: En to timer lang tursti på sydvest-kysten. Denne fantastiske levadaen slynger seg forbi fargerik natur og en nydelig utsikt ned mot dalene.

Rabacal 25 fontes: Denne 13 kilometer lange turen går til hjertet av Madeira, nærmere bestemt til Laurisilva-skogen som er på UNESCOs verdensarvliste. Det er en av de eldste og mest populære turene på øya. Skogen byr på herlige utsikter og en flora og fauna som er helt unik.

For de som vil ha enda mer aktiviteter på ferie er det også flust av muligheter med blant annet sykling, surfing og klatring i fosser.

Ving har charterreiser til Madeira i perioden oktober 2018 – april 2019.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mange av de gamle stiene langs levadaene er blitt restaurert og byr på fantastiske naturopplevelser.
Mange av de gamle stiene langs levadaene er blitt restaurert og byr på fantastiske naturopplevelser.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

915 08 888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet.

Ving Norge AS har 89 ansatte og over 400 000 reisende årlig. Ving Norge AS inngår i det internasjonale reisekonsernet Thomas Cook Group plc som er børsnotert i London.

Følg saker fra Ving Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ving Norge

Ving først med å klimakompensere alle flyreiser  16.4.2019 09:33:16 CESTPressemelding

Vinggruppen i Norden er de første blant de største reisearrangørene til å klimakompensere for utslippene fra samtlige flyreiser. Fra og med 29. april klimakompenserer de for 1,5 millioner gjesters flyreiser. Kompenseringen gjelder både når gjestene reiser med Vings eget flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, og med andre flyselskap gjennom Ving. Parallelt fortsetter arbeidet med å minske klimapåvirkningen i hele selskapet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom