SJ Norge

SJs hurtigtog mellom Oslo og Stockholm er reddet

Del

SJ fortsetter driften av Oslo – Stockholm-ruten også i 2018. Når arbeidet på Kongsvingerbanen er ferdig kommer SJ til å øke trafikken på linjen kraftig.

I høst så det ut som om hurtigtoget mellom Oslo og Stockholm skulle tvinges til å ta en 4 år lang pause. Dette skyltes arbeidet på Kongsvingerbanen, slik at ruten måtte erstattes av tog som går saktere (InterCitytog). Nå har SJ lykkes med å beholde tre hurtigtog hele våren og over sommeren neste år.

Fra midten av August starter det omfattende arbeidet på Kongsvingerbanen. Da tvinges SJ til å kjøre færre tog. Allikevel kan SJ beholde hurtigtogene på Kongsvingerbanen. Bare en avgang erstattes med InterCitytog.

Når arbeidet avsluttes i 2022 kommer SJ til å satse stort på strekningen

- Siden hurtigtogene ble satt inn på strekningen har antall reisende fordoblet seg. Vi har planer om å ha åtte avganger med hurtigtog i hver retning fra 2022, sier Niclas Härenstam, pressesjef SJ.

Strekningen Oslo – Stockholm trafikkeres av hurtigtoget X2000 som kjører i 200 km i timen. SJ satser nå ni milliarder kroner på en totalopprustning av X2000-togene og kommer dessuten til å kjøpe 30 nye hurtigtog med fart på 250 km i timen.

Kontakter

Niclas Härenstam
Chef Press & Public relations

SJ
Kommunikation
105 50 Stockholm
Besök: Vasagatan 10
Telefon: +46 010-751 51 51 / Mobil: +46 0738-46 26 44

Om SJ Norge

SJ Norge
SJ Norge

Oslo

SJ driver i dag innenfor alle typer lokale og regionale passasjertog, intercity og høyhastighetstrafikk, inkludert nattog. Den svenske togoperatøren har kjørt på svenske jernbaner i 160 år, og frakter hver dag 130 000 reisende på 1100 avganger fra 275 stasjoner, er på nivå med de beste flyselskapene i Europa (KLM og Widerøe) i punktlighet og scorer høyt på kundetilfredshet hva gjelder komfort og service.

Følg saker fra SJ Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SJ Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SJ Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom