Digitalradio Norge

Sjekk radioen på hytta i påsken

Del

Fra 26.april overtar digital radio i hyttefylkene Buskerud, Telemark, Oppland og Hedmark. Bruk påsken til å sjekke om radioen på hytta er digital.

Mange nordmenn har hytte i Buskerud, Telemark, Oppland eller Hedmark, som er blant landets største hyttefylker.

-Påsken er en tid med mye radiolytting og for mange er radioen en del av påsketradisjonene. Denne påsken er det viktig å gjøre hytta klar for den digitale radiotiden. Rett etter påske slukkes riksdekkende FM-nett i disse regionene, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge, og legger til:

- Fra 26.april må du ha en DAB-radio eller radio med internett for å høre nasjonale radiosendinger i innlandsfylkene. Har du tv på hytta, kan du også høre radio her. Med digital radio får man hele kanaltilbudet til NRK og alle kanalene til de kommersielle aktørene, til sammen 30 kanaler.

Kartleggingen viser at det fortsatt er mange FM-radioer på norske hytter. I følge Digitalradioundersøkelsen er det 460.000 DAB-radioer i hytte-Norge av totalt 4 millioner DAB-apparater. To av tre radiolyttere hører digital radio hver eneste dag.

DAB-dekning i hytteområder

De aller fleste hytter ligger i områder med god DAB-dekning. NRKs nett dekker minst 99,7 prosent av befolkningen, det kommersielle nettet dekker 92,8 prosent av befolkningen. Det finnes to riksdekkende DAB-sendernett, etter NRKs kanaler og ett for kommersielle radiokanaler.

NRK gjør for tiden flere justeringer i hytteområdene. 

Her kan du sjekke dekningen for hytta di.

Fire råd for DAB på hytta:

 1. Trenger du radio med batteri, se etter tips på radio.no eller spør nærmeste forhandler.
 2. Har du hytte uten strøm og ønsker radio med 12v-uttak, kan du få tips på radio.no eller hos forhandler.
 3. Sjekk dekningskartet på radio.no for å se lokale dekningsforhold og hvilke kanaler du har på hytta. NRK og kommersiell radio har ulik dekning.
 4. Ønsker du bedre mottak, kan du spørre etter radio med mulighet for tilkobling av en utendørs-antenne.

Nøkkelord

Kontakter

Om Digitalradio Norge

Digitalradio Norge
Digitalradio Norge
Akersgata 73
0180 Oslo

http://radio.no

FM-SLUKKING:

 • I 2017 slukkes riksdekkende FM-sendinger region for region. Slukkingen begynte i Nordland 11. januar og avsluttes i Troms og Finnmark 13. desember.
 • Kommersielle lokalradioer i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger slukker FM-sendinger samtidig med kommersielle rikskanaler.
 • Lokalradio fortsetter å sende på FM.

DIGITAL RADIO

 • Digital radio er radio over DAB, nett, mobil eller tv-apparater.
 • Norge har 30 riksdekkende kanaler på DAB.
 • DAB-kanaler sendes i to sendernett med ulik dekning. NRKs radionett dekker 99,7 prosent av befolkningen mens kommersiell radio dekker 92,8 prosent.
 • FM-radioer kan brukes videre ved hjelp av adapter. Adapter finnes både for bil- og hjemmeradio.
 • Norge er ett av 41 land som innfører DAB. 

Følg saker fra Digitalradio Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Digitalradio Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Digitalradio Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom