UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Siste utvikling innen antibiotikaresistens

Del

Norske og svenske forskere bidrar til "World Antibiotic Awareness" med en konferanse om den siste utviklingen innen antibiotikaresistens. Konferansen finner sted utenfor Göteborg 26.-30. november 2018.

Mandag 26. november er jornalister og forkningsformidlere invitert til til å møte eksperter, forskere og delta på forelesninger. Meld din interesse for å delta til eva-maria.diehl@umu.se tlf: +46 73 0885731, senest 20. november 2018.

Konferansen er initiert av to forskerskoler; National Doctoral Programme in Infection and Antibiotics (NDPIA) i Sverige og National Graduate School in Infection Biology and Antimicrobials (IBA) i Norge. Forskerskolene samarbeider med kollegaer i Norden og Tyskland, for å utdanne kommende forskere i nye strategier for behandling av infeksjonssykdommer. Forskerskolen IBA finansieres av Norges forskningsråd og samordnes i Oslo. IBA har 140 medlemmer fra ulike universiteter i Norge.

Antibiotikaresistens betraktes som en av de største farene for menneskers helse og matforsyning i verden. Bakteriestammer blir resistente mot antibiotika i raskt tempo. Dette gjør behandling av infeksjonssykdommer som tuberkulose, lungebetennelse og blodforgiftning mer utfordrende, og iblant helt uten resultat. Lange behandlingstider og utfrodrende behandlingsforløp som innebærer dødsfall, resulterer i høyere kostnader i helsevesenet. I Europa dør 33 000 mennesker hvert år som et direkte resultat av antibiotikaresistens.

Utvikling av nye vaksiner og medisin er nødvendig, og det kreves at allmennheten er varsom i sin bruk av antibiotika som fortsatt fungerer. Media har en ansvarsfull rolle ved sitt informasjonsarbeide til allmennheten.

Nøkkelord

Kontakter

Eva-Maria Diehl
E-post: eva-maria.diehl@umu.se
Tlf: +46 73 0885731

John Michael Kooney
Leder for forskerskolen IBA
E-post: j.m.koomey@ibv.uio.no

Dokumenter

Lenker

Om UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Sem Sælands vei 24
0371 Oslo

22 85 56 00http://www.mn.uio.no/

Det matematisk-naturvitskaplege fakultet har ein lang og stolt tradisjon innan forsking og undervising i dei klassiske realfaglege disiplinane. Fakultetet si verksemd dekkjer også eit breitt spekter av tverrfagleg forsking og ligg i front i Europa på fleire område.

Følg våre forskingsnyheiter på Titan.uio.no, som også er på Facebook og Twitter, eller abonner på nyheitsbrevet.

Følg saker fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Hele 2 av 5 kvinner med ekstrem svangerskapskvalme vurderer abort4.4.2019 13:19:55 CESTPressemelding

Ekstrem svangerskapskvalme, også kalt HG, er en av de hyppigste årsakene til at gravide blir lagt inn på sykehus. Kvinner med HG forteller at sykdommen er noe av det verste de har opplevd i livet og at kvalmen hadde alvorlige konsekvenser for dem, både psykisk og sosialt. Det er derfor oppsiktsvekkende at kvinnene forteller at norsk helsepersonell ikke hadde nok kunnskap om sykdommen og i liten grad viste forståelse for hvor belastende kvalmen var.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom