Sector Alarm

Sikre deg en god påske!

Del

Påsken er like rundt hjørnet. Ferielysten blant nordmenn er stor og biler fylles med skiutstyr, solkrem og matvarer – eller man har flybilletter til varmere strøk. Noen reiser til fjells i høytiden. Andre åpner opp hytta ved fjorden. Uansett – alle ønsker å komme hjem til en bolig hvor det ikke har vært besøk av ubudne gjester.

Ta forholdsregler for å unngå innbrudd

Tall fra NHO Service viser at 7000 innbrudd kunne ha vært avverget hvert år dersom man hadde hatt alarm i boligen. Forholdsregler og alarm kan forebygge innbrudd.

– Det er viktig å ta noen forholdsregler for å unngå innbrudd når man skal på ferie. Det kan være så enkelt som ikke å la verdisaker ligge fremme og å passe på at alle vinduer er ordentlig lukket. I tillegg viser tallene at en fjerdedel av alle innbrudd i boliger uten alarm kunne ha vært unngått dersom det var installert alarm, sier administrerende direktør i Sector Alarm Viggo Skeisvoll.

Antall anmeldelser har gått ned – forklares med boligalarm

I følge Politiets rapport for anmeldt kriminalitet og straffesaksbehandling, viser tallene fra 2016 at antall anmeldelser for lovbrudd har gått noe ned. Det trekkes frem at dette delvis kan forklares ved at det er en økning av nordmenn som har skaffet seg boligalarm. En alarm som støyer er ubehagelig og stresser tyver. Derfor ser vi at tyver som oftest velger boliger uten installert alarm.

Politioverbetjent Stig Vasbø som leder etterretnings- og vinningsavsnittet på Majorstua politistasjon i Oslo bekrefter alarmens effekt.

 - Vår erfaring er at en boligalarm har en forebyggende effekt og i tillegg bidrar til at de kriminelle er meget kort tid på åstedet når boligalarmen går. Boligalarm er bra i forhold til dokumentasjon, for å sikre riktig tidspunkt for en hendelse og sist, men ikke minst at politiet raskt kommer til åstedet, sier han.

Sikring hjelper

Nordmenn blir stadig flinkere til å sikre hjemmene sine mot innbrudd og ferske tall viser at det aldri har vært flere boliger med boligalarm. I følge tall fra NHO Service har drøye 425 000 boliger boligalarm tilknyttet alarmstasjon. Norge er på verdenstoppen med antall boligalarmer i forhold til antall boliger. På verdensbasis er det bare USA som har høyere penetrasjon av boligalarm.

Gode tips fra Sector Alarm

Både politiet og forsikringsbransjen anbefaler en ekstra feriesjekk før du reiser bort. Ta motet fra tyven ved at de må bruke lengre tid og kanskje lage bråk.  Tenk som tyven – avdekk om boligen har svake punkter som gjør det enkelt for potensielle innbruddstyver.

 • Påse at alle vinduer og dører er låst
 • Fjern stiger og andre ting som gjør innbruddet enklere.
 • En tom søppelkasse viser at du ikke er hjemme. Be naboen om å sette pose i stativet og legge litt søppel i kassen.
 • Har du fasttelefon kan det være smart å viderekoble denne til mobilen din
 • Ikke skru av alle lys
 • Unngå full postkasse. Stopp eller omadresser posten og avisen mens du er på ferie. Husk å merke feriepostkassen din tydelig dersom du bestiller ettersending av post og aviser.
 • Ikke fortell på sosiale medier at du reiser bort
 • Lat som du er hjemme. Sett gjerne kaffekoppen igjen på bordet når du drar, og la noen leker ligge utover gulvet. Ikke trekk for gardinene eller la blomstene stå og visne i vinduskarmen. Men, husk på hva tyvene kan se utenfra.
 • Hvis du ikke allerede har boligalarm, anbefaler vi at du bestiller boligalarm fra forsikringsgodkjent leverandør
 • Har du alarm må du bruke den
 •  

Kontakter

Om Sector Alarm

Sector Alarm
Sector Alarm
Postboks 113 Grefsen
0409 Oslo

915 03033http://www.sectoralarm.no

Sector Alarm er et norsk konsern i sterk vekst og hadde i 2016 en omsetning på nesten 2 milliarder. Selskapet ble etablert i 1995 og er i dag en av de ledende aktørene i Europa. Sector Alarm leverer trygghet til sine kunder gjennom alarmløsninger til boliger og bedrifter. Selskapet har mer enn 510.000 kunder og over 1.700 medarbeidere i Norge, Sverige, Spania, Finland og Irland. I Norge har selskapet 175.000 kunder og 600 medarbeidere. Både medarbeidere og kunder er i fokus hos oss, noe våre klimaundersøkelser og de mange prisene vi har mottatt for beste kundeservice bekrefter.

Følg saker fra Sector Alarm

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sector Alarm på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sector Alarm

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom