Norske Shell

Shell selger eierandel i Polarled

Del

A/S Norske Shell, som er tilknyttet Royal Dutch Shell plc (Shell), har inngått en avtale med CapeOmega AS om salg av hele Shells 9,02% eierandel i Polarled-gassrørledningen samt 3% av eierandelen på 15,03% i gassanlegget Nyhamna.

CapeOmega er eid av HitecVision, som er Europas ledende oppkjøpsfond med fokus på offshore oppstrøms olje- og gassindustri. Transaksjonen ventes fullført innen 2017, med forbehold om godkjennelse fra Olje- og energidepartementet og Finansdepartementet.

Shell vil fortsatt være knyttet til Nyhamna gjennom en betydelig eierandel og fremdeles stå for driften av anlegget gjennom rollen som teknisk tjenesteyter til operatøren Gassco.

– Shell deltok i finansieringen av Polarled rørledningen og utvidelsen av Nyhamna for å bidra til å videreutvikle produksjon av gass på norsk kontinentalsokkel. Salget har ingen innvirkning på Shells virksomhet eller strategiske ambisjoner i Norge, sier Rich Denny, Shells administrerende direktør i Norge.

Avtalen er i samsvar med Shells strategi om å konsentrere oppstrømsporteføljen der selskapet kan gi mest mulig verdi til aksjonærer og partnere. Partene har avtalt å ikke gi opplysninger om finansielle aspekter ved transaksjonen.

Til redaksjonen:

CapeOmega er basert i Bergen eid av HitecVision.

HitecVision er Europas ledende oppkjøpsfond med fokus på offshore oppstrøms olje- og gassindustri. HitecVision har hovedkvarter i Stavanger og har kontorer i Oslo og Houston.

Polarled er en ny offshore gassrørledning, og Nyhamna er et av de største gassprosess-anleggene på norsk kontinentalsokkel.

Nøkkelord

Kontakter

Om Norske Shell

Norske Shell
Norske Shell
Tankveien 1
4098 Tananger

+47 51693000http://www.shell.no

Shell har vært i aktiv i Norge i over 100 år. A/S Norske Shell sin kjernevirksomhet i dag er leting etter, og produksjon av olje og gass på den norske kontinentalsokkelen. Våre opererte felt i drift på norsk sokkel inkluderer Ormen Lange, Knarr og Gaupe. I tillegg er Shell medeier i flere andre produksjonslisenser. 

Shells hovedkontor for undersøkelse og produksjon i Norge ligger i Sola kommune, nær Stavanger.

Følg saker fra Norske Shell

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske Shell på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norske Shell

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom