TINE SA

Serverer Tid™ og mat til eldre

Del

TINE ønsker at seniorene i Norge skal ha det bra, og har som visjon å gjøre Norge til «verdens beste land å bli gammel i».

Det forteller Ida Sølvskudt, som sammen med Hege Homlong, Åsa Roth og Kristine Knutsen Ildjarnstad utgjør teamet bak Tid™.

I april trykket de på knappen og startet for fullt prosjektet Tid. Her leverer de ferdige middager, desserter, og mellommåltider på døren til eldre. I tillegg har de tjenesten MerTid, som gir kundene muligheten til å få en time eller tre med “tidsvertene”, som de kaller seg. 

Hjertesak for konsernsjefen

 – Dette er et tema vi har jobbet mye med i TINE de senere årene, med lanseringer av produkter som E+ og Styrk, og vi ønsket å ta det et steg videre, forteller Sølvskudt, og legger til at eldreomsorg også er en av konsernsjefens hjertesaker.

Vi ser også at mange seniorer som får en kognitiv svikt eller svekket fysisk helse mister matlysten som igjen fører til underernæring. I tillegg blir eldre mer ensomme. Vi har tro på at riktig ernæring, god mat og godt selskap stimulerer til mer matlyst og økende livsglede, forklarer Hege Homlong.

– Både for eldre og unge er det lett å tenke at “jeg orker ikke å lage middag, jeg tar bare et knekkebrød i dag”. I tillegg er det mange enkemenn som kanskje ikke er så vant på kjøkkenet. Vi ønsket å gi dem et tilbud, forklarer Sølvskudt.

 Tidsverter

 – Planen er at vi skal strekke oss så langt vi kan for at det alltid er samme «tidsvert» som leverer maten. På den måten vil man kjenne igjen personen, og det vil være lettere å ta steget videre til å bestille tid med vedkommende, forteller Homlong.

Og tiden kan kundene bruke til det de selv ønsker.

– Det vi ser er at det først starter med noen ærender, kanskje vanne blomster, varme opp maten de har levert, generelt praktiske ting. Så blir det etter hvert kaffekoppen og praten som blir det aller viktigste, forklarer hun.

 Supplement

 Mattilbudet er tilrettelagt for seniorer, med næringsrike måltider, som skal passe til flere dietter.

– Vi har basert oss på husmannskost, fordi det er det vi ser kundene ønsker. Og de har mulighet til å endre retter hver uke, hvis det er noe de ikke liker, forklarer Homlong. hun.

Og både kunder og pårørende er fornøyd med tilbudet.

 Solveig, en av Tid™-kundene på 92 år, mener tilbudet er akkurat det hun trenger.

 – Det som er bra er at maten kommer helt hjem til meg, og da slipper jeg å gå å handle. Det er det viktigste for meg, forteller hun. 

Foreløpig har Tid™-teamet kun forholdt seg til deler av Oslo, men er nå klare til å bevege seg utover hele Oslo, og er i kontakt med både seniorer og pårørende.

Ta kontakt med Tid™ kundeservice på 51 37 14 98 eller hei@tid.tine.no.

 For mer informasjon https://tid.tine.no/

Bilder

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom