Fineart

Selv om du står stille har du lov / Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaard

Del

Det har gått syv år siden den legendariske og fryktede kritikeren Roberta Smith i New Yorks Times, utropte Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaards første felles utstilling til en av årets ti viktigste utstillinger. 2011 ble starten på noen hektiske år med flere store samarbeidsprosjekter. Ikoniske utstillinger på Galleri K og Rod Bianco i 2012 og ny utstilling i NY 2013. Alle skapte stor oppmerksomhet hjemme, så vel som internasjonalt. Brått tok det slutt. Kunstnere gikk hvert til sitt. Bruddet var et faktum. Men så fem år etter at de satte siste strek er de tilbake igjen!

Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnes. Foto: Anne Vesaas
Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnes. Foto: Anne Vesaas

Etter både maleri og skulpturutstilling på henholdsvis Galleri Brandstrup og Galleri Rod Bianco i januar, er det nå duket for en stor serigrafiutstillings på Galleri Fineart som siste del av triologien.

– Vi er svært stolte over å kunne presentere denne samarbeidsutstillingen Selv om du står stille har du lov, sier kurator Tonje Buer hos Galleri Fineart.

Håndverket står i høysetet når de to kunstnerne igjen har arbeidet på samme verk. Utstillingen inneholder et eksklusivt antall nye serigrafier trykket på håndmalt papir, signert og nummeret i et begrenset opplag, samt håndtegnede og håndkolorerte verk.

Det sies at motsetninger tiltrekker hverandre. Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaard utgjør i så måte det perfekte par, hvor Bjertnes beherskede og forfinede formspråk utfyller Melgaards voldsomme ekspressivitet og vice versa. Sammen har de laget en dynamisk serigrafiutstilling som evner å gjøre to uttrykk til en ny enhet.

Uttrykket beveger seg i grenseland mellom samarbeid og sabotasje. En dialog preget av sleivspark og vennskapelig dytt. Kunstnerne kjemper skamløst om plassen på papiret, men ender likevel opp i en synergisk enhet.


En rød tråd gjennom utstillingstriologien er livet og forfatterskapet til Stig Sæterbakken. Et forfatterskap begge kunstnerne har et nært forhold til og hvis kommer til utrykk gjennom sitater og lydbilder i utstillingen. 

Utstillingen åpner 15. mars kl. 18:00, Galleri Fineart, Oslo.

Kunstnerne er tilgjengelig for pressen etter avtale hele uken.

Nøkkelord

Kontakter

FOR MER INFORMASJON:
Tonje Buer
Kurator / galleriansvarlig
tlf. 936 76 798

Rolf Stavnem
Daglig leder
tlf. 920 85 907

Bilder

Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnes. Foto: Anne Vesaas
Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnes. Foto: Anne Vesaas
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Fineart

Fineart
Fineart
Filipstad Brygge 2
0252 Oslo

22 01 24 20http://www.fineart.no

Fineart AS er gjennom nettsiden fineart.no og Galleri Fineart på Tjuvholmen, Nordens største portal for presentasjon, formidling og salg av kunst.

Selskapet omsetter for 50 millioner kroner per år, og har over 300.000 registrerte brukere på nettstedet og har over 120 000 besøk hver måned fra over 55.000 unike besøkende. Vi formidler hovedsakelig mest grafikk, men også maleri, skulptur, bøker, glasskunst, kunsthåndverk og tekstil. Fra 2004 frem til i dag har selskapet også snudd fra å være et auksjonshus for kunst på nett, til å bli et komplett kunsthus og galleri der mer en 50 % av omsetningen kommer fra fastprissalg.

Følg saker fra Fineart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fineart

Stolte og begeistret presentere Galleri Fineart utstillingen "Save Me." Torsdag 8. november fylles galleriet med helter og skurker fra Eivind Blakers tegneserieverden.5.11.2018 13:19Pressemelding

Eivind Blaker er sterkt influert av amerikansk kultur fra han som barn ble sugd inn i en tegnet verden av helter og antihelter via tv, film og tegneserier fra bladkiosken hjemme på Stathelle. Da som nå, var han mest opptatt av det visuelle og han har alltid ønsket å forsterke uttrykket og gi det tegnede mediet enda mer liv!

Ektepar jubilerer og debuterer: Vil la kunsten vise vei i miljøspørsmålet9.10.2018 11:05Pressemelding

Kunstneren Gunilla Holm Platou og ektemannen Eivind Stoud Platou deler et brennende engasjement for miljøet, og bruker verdens miljøutfordringer som katalysator for kunsten. Håpet er at kunsten kan inspirere flere til å gjøre de riktige valgene i hverdagen. Torsdag 11. oktober åpner den felles utstillingen «KURIOSA», som markerer Gunillas 15 år som kunstner, og ektemannens debut som kunstner hos Galleri Fineart på Tjuvholmen.

Fly Away - Pushwagner / Galleri Fineart 13.09 - 14.1012.9.2018 15:43Pressemelding

«Jeg sparer gullet til slutt», var ett av Pushwagners mottoer når han samtidig minnet sine medarbeidere om at «Vi er ikke framme enda...». 73 av sine 77 år brukte han på at utvikle sin karakteristiske strek. En strek som speilet en livsreise til mange land og kontinenter, opp- og nedturer, indre og ytre landskap, visjoner og skrekkvisjoner - en strek som skapte en rekke uforglemmelige ikoniske verk som nå henger på utallige vegger, fra Nasjonalmuseet til de mange hjem i Norge.

PER FRONTH: INNER ROOMS // 2.–26. november 2017 // Galleri Fineart30.10.2017 08:52Pressemelding

Galleri Fineart har gleden av å invitere til ny separatutstilling med en av landets fremste kunstnere og kontroversielle stemme innen samtidskunsten; Per Fronth. Fronth innehar en egenartet signatur i norsk og internasjonal samtidskunst; hvor han arbeider kontinuerlig i spenningsfeltet mellom fotografi og maleri. Hans kunstnerskap markerer seg som særegent og konfronterende innen sin genre og sitt medium.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom