Trygg Trafikk

Seks omkom i septembertrafikken

Del

I september omkom seks mennesker på veiene. Det er sju færre enn samme måned i fjor. Det viser ulykkestallene fra Trygg Trafikk. Nå oppfordres nordmenn i høstferiemodus til å ta det med ro på veien.

I løpet av årets ni første måneder har 80 personer mistet livet i trafikken. I samme periode i fjor omkom 110 personer.

 –  Det er heldigvis færre enn før som omkommer i trafikken, men vi kan ikke si oss fornøyd med det. Vi må jobbe for at neste måned blir enda bedre og at året som helhet blir et «rekordår» for trafikksikkerheten. Vi har ingen å miste og visjonen om at ingen omkommer eller blir skadd for livet i trafikken er fortsatt ledestjernen i det nasjonale trafikksikkerhetsarbeidet  sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen.

 Omkomne i september fordeler seg på tre bilførere, to bilpassasjerer, ingen syklister og en fotgjenger.

 Stress ned på vei til hytta

Høstferietrafikken er i gang i store deler av landet og Trygg Trafikk oppfordrer til å ta det med ro på veiene.

 – ­Høstferie er ensbetydende med hyttetur og familiebesøk for veldig mange. Det er også nå det begynner å bli mørkt og sleipt på veiene. Det viktigste du kan gjøre er å ta det med ro. Ikke ta unødvendige sjanser og velg fart etter sted, føre og trafikkforholdsier Johansen.

Skal du til fjells må du også være forberedt på frost og glatte veier, og kanskje må du vurdere å bytte til vinterdekk. Husk at bremselengden på glatte veier kan være fire ganger lenger enn på tørr asfalt.

 Trygg Trafikks tips til en trygg høstferietur 

1)    Fest beltet stramt over hoftene og skulderen på både voksne og barn

2)    Hold farten nede og avstanden oppe

3)    Stress ned selv om det er mye trafikk

4)    Vær forberedt på glatte veier

5)    Hold fokus og dropp mobilen

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg saker fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom