SEAT

SEATs norske modell førende for internasjonal satsing

Del

SEAT er nå offisielt tilbake i det norske markedet. Fredag presenterte merket en forretningsmodell som treffer Norge i dag, før resten av verden står for tur.

SEAT Ateca på SEATs nye showroom på Ulven i Oslo.
SEAT Ateca på SEATs nye showroom på Ulven i Oslo.

SEAT fortsetter sin internasjonale vekst og nå er merket tilbake i det norske markedet. Nå presenterer SEAT den norske forretningsmodellen som legger til rette for en heldigital kundereise, utelukkende med salg via SEAT.no. Sammen med bildelingstjenesten Hyre lanseres også kundeløsninger som tilrettelegger for sømløs mobilitet. Deling med venner og familie og utleie til andre når du ikke bruker bilen selv blir enkelt med SEATs oppsett i Norge.

- SEATs satsing i Norge blir en viktig lærings- og utviklingsarena for alle våre øvrige markeder. Når vi implementerer denne eCommerce-plattformen møter vi forventningen fra kundene våre, som er 10 år yngre enn bransjesnittet, sier Wayne Griffiths, Vice-president for Marketing and Sales i SEAT.  

- Så vidt vi vet er det ingen bilmerker som har en forretningsmodell lik vår. En heldigital kundereise, med utelukkende salg via SEAT.no, er en viktig del av modellen. Det samme er hvordan vi samarbeider med Hyre og tenker mobilitet på en helt ny måte, sier Tor Anton Bjørge, direktør for SEAT i Harald A. Møller.

Gjennom SEAT.no er en ny SEAT kun fem klikk unna for kundene. Første steg er å velge utstyrsnivå, FR, Xcellence eller Style. Deretter velger kunden hvilken motor bilen skal ha, før fargen bestemmes. Så velges tilbehør før utsjekk og finansering. Kundene kan velge mellom fire modeller, SEAT Ibiza, Leon, Arona og Ateca.

SEAT har nå åpnet tre showroom, i Bergen, Trondheim og på Ulven i Oslo. I tillegg vil SEAT dukke opp på en rekke andre lokasjoner, i og rundt norske storbyer, med pop up-konsepter. Dessuten vil kundene ha tilgang til et kundesenter via en chattefunksjon som kan støtte gjennom kjøpsprosessen.

Prøvekjøring vil skje gjennom et utstrakt samarbeid med bilutleieaktøren AVIS, gjennom Hyre, eller via SEATs tre showroom. Service og utlevering av bilene gjøres i samarbeid med 20 forhandlere over hele landet.

SEATs mål er at modellen man nå presenterer i Norge skal bli førende for den digitale transformasjonen for SEAT internasjonalt. Norge er et av Europas mest digitaliserte land, og et marked som ligger i forkant av trendene, noe som gjorde Harald A. Møller i Norge til en naturlig samarbeidspartner for SEAT i dette prosjektet.

Fremover har man flere planer for hvordan utvikle satsingen ytterligere. Blant idéene er en egen SEAT-tapasbar, hvor den urbane SEAT-opplevelsen kan nytes sammen med mat fra det spanske kjøkken.

Kontakter

Bilder

SEAT Ateca på SEATs nye showroom på Ulven i Oslo.
SEAT Ateca på SEATs nye showroom på Ulven i Oslo.
Last ned bilde
Wayne Griffiths fra SEAT, Nils Petter Nordbø fra Hyre og Jan Grønbech fra Google Norge på SEAT-lanseringen i Oslo.
Wayne Griffiths fra SEAT, Nils Petter Nordbø fra Hyre og Jan Grønbech fra Google Norge på SEAT-lanseringen i Oslo.
Last ned bilde

Om SEAT

SEAT
SEAT
PB 6671 Etterstad
0609 Oslo

SEAT, et bilmerke fra Barcelona, nå i Norge. Vi skal gjøre ting på en ny måte, fordi fremtidens bilhold handler om å gjøre livet enklere. Vi skal selge biler på nett - og det skal være enkelt. Enkelt, raskt og effektivt - akkurat slik du forventer det.

Helt siden 1957 har vi produsert biler tilpasset folks behov og ønsker. Med fokus på teknisk innovasjon, stilren design og pålitelig sikkerhet. Og når vi nå tar et steg inn i delingsøkonomien skal vi være et enda bedre valg for flere. Fremtidens bilbrukere eier ikke nødvendigvis bilene selv eller alene. Derfor kan alle nye SEAT-modeller utstyrt med teknologi som muliggjør sameie og deling.

Alle våre biler er designet og utviklet med bærekraftighet i fokus. Vi drifter dessuten bilindustriens største solenergianlegg på 276.000 m2, som reduserer våre CO2-utslipp med 7.000 tonn hvert år.

Følg saker fra SEAT

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SEAT på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SEAT

SEAT viser vei mot sikrere og mer effektive transportløsninger15.11.2018 06:45Pressemelding

SEAT har økt salget med 13.7 % hittil i 2018 SEAT Metropolis:Lab Barcelona og XMOBA presenterer sine nye prosjekter for samkjøring og buss på bestilling SEAT Cristobal, nå med 5G-teknologi, knytter sammen bilen og omgivelsene Smart navigasjon i byen med Waze og byrådet i Barcelona eXS KickScooter, elektrisk sparkesykkel som gjør det enklere å komme fram i byer Med disse prosjektene bygger merket videre på sin Easy Mobility-strategi Amazon Alexa, nå på spansk, italiensk og fransk På Smart City Expo World Congress i Barcelona fra 13. til 15. november presenterer SEAT nyhetene som vil gjøre det lettere å komme seg rundt i fremtidens byer. Messen tar for seg utfordringene byer står overfor når det gjelder å finne smartere og mer bærekraftige transportløsninger. Det spanske merket kan også skilte med en vekst på hele 13,7 % i salget fra januar til oktober. Økt salg i 2018 SEAT kan også vise til veldig gode salgstall i 2018. Hittil i år har den spanske bilpdorusenten solgt 449.000 biler på v

SEATs nye flaggskip - SEAT satser stort med nye SEAT Tarraco19.9.2018 13:30Pressemelding

Tarraco er SEATs tredje SUV, og er merkets introduksjon til stor-SUV-markedet, samtidig som den fullfører SEATs SUV-familie, med Arona og Ateca Den store SUVen byr på fleksibiltet og god plass, med muligheten til å velge mellom 5 og 7 seter Tarraco er den første bilen med SEATs nye designspråk for kommende modeller Den store SUVen kommer på markedet i 2019 SEAT Tarraco er her. Oppkalt etter middelhavsbyen Tarragona, et historisk, kultursenter med slående arkitektur, men likefullt en ungdommelig og eventyrlysten stemming. Navnet Tarraco ble stemt fram med mer enn 140. 000 stemmer fra entusiastiske SEAT-fans som deltok i konkurransen #SEATseekingName. Bilen er designet og utviklet hos SEAT i Martorell i Barcelona, og blir produsert i Wolfsburg. Den er den tredje SUV-modellen i merkets offensiv i SUV-segmentet. Samtidig viser den i hvilken retning SEAT går når det gjelder designspråket på kommende modeller. Tarraco kommer til å gi SEAT nye kunder, samtidig som den er spådd til å gi merkev

SEAT and Noveto samarbeider om et nytt bilstereo-system som frakter lyden direkte fra kilden til øret17.9.2018 07:00Pressemelding

Samarbeidsavtalen stammer fra XPLORA, et SEAT-prosjekt med base i Tel Aviv som jobber for å forbedre kjøreopplevelsen, og å komme med med nye mobilitetsløsninger Detter det første av totalt åtte samarbeidsmuligheter med Israelske teknologiselskaper som SEAT har jobbet med siden juni Novetos løsning gjør det mulig at lyden fra ulike enheter individuelt kan føres rett inn i øret til pasasjerene Resultatet er at alle passasjerene i bilen kan nyte sin egen personlige lydopplevelse uten høretelefoner eller tradisjonelle høyttalere - SEAT og Noveto har signert en avtale om å starte testingen av en revolusjonerende teknologi som totalt endrer brukeropplevelsen inni bilen. Det nye systemet gjør at lyden fraktes direkte til øret på hver av passasjerene, noe som gir en mer personlig tilpasset opplevelse for alle. Personlig lyd – fra Sci-fi til virkelighet Noveto, SEATs partner, har utviklet verdens første dynamisk fokuserte lydsystem. Denne unike teknologien leverer en høykvalitets lydopplevelse

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom