IKEA

Se samarbeidet mellom IKEA og Piet Hein Eek

Del

Når du tenker på masseproduserte møbler, ser du kanskje for deg store maskiner som spytter ut blanke, nye og helt identiske produkter. Med INDUSTRIELL-kolleksjonen ville vi snu denne forestillingen på hodet. I stedet for feilfrie, identiske produkter, ville vi lage uperfekte møbler med et håndlaget preg – uten å la det gå ut over prisen.

For å få til dette måtte vi tenke helt annerledes rundt hvordan vi lager møbler. I samarbeid med designeren Piet Hein Eek har vi utviklet nye måter å jobbe med tre, glass, keramikk og tekstiler på. Alltid med bærekraft i fokus – en tankegang både Piet og IKEA har til felles. Sluttresultatet har et unikt, håndlaget preg som er uvanlig for produksjon i stor skala.

Masseprodusert kontra håndlaget

Både masseproduserte og håndlagde møbler har sine fordeler. Med storskalaproduksjon blir det mer effektivt, og du kan få høy kvalitet til en rimelig penge. Til sammenlikning kan håndlagde møbler være like unike som personen som lager dem.

Et spennende samarbeid

- Da jeg var nyutdannet designer, var det vanlig å strebe etter det perfekte innenfor design. Skulle du lage tusen kopier av noe, måtte de være helt identiske, og ingenting i designen var overlatt til tilfeldighetene. Jeg ville gå helt bort fra dette og la materialene bestemme utfallet, sier Piet Hein Eek.

Piet er kjent for å lage flotte møbler av gjenbrukte materialer, og de er kjøpt opp av hoteller og gallerier over hele verden. Dette ønsket om å gjøre noe bra og verdifullt med ting som ellers ville blitt kastet, er noe også IKEA har jobbet med helt fra begynnelsen.Mens han presenterte en kolleksjon under møbelmessa i Milano, møtte han på IKEAs kreative leder Karin Gustavsson, og de fant raskt ut at de var på samme bølgelengde. Ideen om et samarbeid ble født.

- Det viste seg at IKEA og jeg hadde tenkt på de samme tingene i årevis. Nemlig å få gjenstander som produseres i stor skala, til å føles mer personlige og unike, forteller Piet.

Se hele kolleksjonen og last ned bilder i mediebanken.

Bilder

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 419 IKEA-varehus i 50 land i verden. 365 av disse, inklusive alle norske varehus, er en del av INGKA-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 783 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,1 milliarder ganger.

I Norge har IKEA syv varehus; ett i Oslo, ett i Asker, ett i Bergen, ett i Stavanger, ett i Trondheim, ett i Lillesand og ett på Ringsaker. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg saker fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra IKEA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom