Scandic Hotels

Scandic styrker konsernledelsen med mer kommersiell og digital kraft

Del

I dag annonserer Scandic flere endringer i konsernledelsen for å sette et sterkere fokus på digitalisering, merkevareutvikling og kundeopplevelse. Ny Chief Information Officer blir Ann Hellenius, Jan Lundborg blir ny Chief Commercial Optimization Officer og ny Chief Customer Officer blir Niklas Angergård.

Den nye rollen Chief Information Officer blir en del av konsernledelsen, med ansvar for digitalisering og for å utvikle Scandics gjesteopplevelse ved hjelp av IT og ny teknikk. Den tidligere funksjonen som Chief Commercial Officer deles i to; en Chief Customer Officer med ansvar for blant annet merkevarestrategi, markedsføring og lojalitetsprogram, samt en Chief Commercial Optimization Officer med ansvar for distribusjon, inntektsoptimering og salg. De øvrige funksjonene i konsernledelsen er uendret.

 - Scandic har vokst raskt de siste årene. Vi har sett et behov for å bli mer kundefokuserte, samtidig som vi må sikre at vi har riktig kompetanse på rett plass. I fjor høst startet vi derfor et arbeid med å analysere vår organisasjonsstruktur og våre arbeidsmetoder. Jeg er overbevist om at vår nye organisasjon gir oss de beste forutsetninger for å utnytte vårt potensial i markedet bedre. Vi vil styrke vår posisjon ytterligere i en tid der reiseindustrien er mer dynamisk og digital enn før, sier Even Frydenberg, konsernsjef i Scandic.

Scandic skårer allerede høyt hos gjestene. I forrige uke havnet hotellkjeden på en solid 6. plass i tøff konkurranse med 110 andre merkevarer i Norge, da KPMGs omfattende markedsundersøkelse, Customer Experience Excellence Analysis, 2018 for første gang ble gjennomført her i Norge.

Likevel ønsker Nordens største hotellkjede å optimalisere kundeopplevelsen ytterligere, blant annet ved å satse mer på digitale løsninger.

Scandics nye Chief Information Officer, Ann Hellenius, har bred erfaring med å drive digitale prosesser og kommer fra stillingen som CIO i Bankgirot. Hun er i tillegg medlem av den svenske regjeringens digitaliseringsråd. Tidligere har Hellenius blant annet vært CIO for Stockholm By.

Niklas Angergård, som begynner i stillingen som Chief Customer Officer, kommer fra Tieto der han har vært CMO og rapportert direkte til konsernsjefen. Angergård har mangeårig internasjonal erfaring, som ansvarlig for merkevarestrategi, markedsføring og kundetilfredshet hos bransjeledende foretak som Klarna, Telia og SAS.

Jan Lundborg trer inn i stillingen som Chief Commercial Optimization Officer. Lundborg har en sterk kommersiell bakgrunn fra blant annet SAS og Amadeus. Jan kommer fra stillingen som Vice President Revenue Management Pricing & Distribution i Scandic og har siden 2009 hatt ansvar for å bygge opp denne funksjonen i konsernet.

- Jeg er glad for å kunne ønske Ann Hellenius, Niklas Angergård og Jan Lundborg velkomne som nye medlemmer i vår konsernledelse. Ann og Niklas er begge anerkjente innen sine respektive områder og vil tilføre verdifull kompetanse til Scandic. Jan har lang erfaring innen sitt felt og har ledet og utviklet vårt arbeid innen salg og distribusjon på en suksessfull måte. Salg og distribusjon er et viktig og prioritert område som er i stor forandring, og det er derfor naturlig at denne funksjonen nå blir endel av konsernledelsen, sier Even Frydenberg.

Den nye organisasjonen trer i kraft umiddelbart.

Scandics nye konsernledelse

President & CEO - Even Frydenberg

Chief Financial Officer - Jan Johansson

Senior Vice President HR & Sustainability - Lena Bjurner

Vice President Business Development - Jesper Engman

Chief Information Officer - Ann Hellenius

Chief Customer Officer - Niklas Angergård

Chief Commercial Optimization Officer - Jan Lundborg

Managing Director Sweden - Peter Jangbratt

Managing Director Norway - Svein Arild Steen-Mevold

Managing Director Finland - Aki Käyhkö

Managing Director Denmark - Jens Mathiesen

Managing Director Europe - Michel Schutzbach

Kontakter

Svein Arild Steen-Mevold, Administrerende direktør, Scandic Norge
Epost: SveinArild.Mevold@scandichotels.com
Telefon: +47 951 79 390

Tine Birkeland, Markeds- og kommunikasjonsdirektør, Scandic Norge
Epost: Tine.Birkeland@scandichotels.com
Telefon: +47 922 11 936

Bilder

Last ned bilde
Ann Hellenius
Ann Hellenius
Last ned bilde
Jan Lundborg
Jan Lundborg
Last ned bilde
Niklas Angergård
Niklas Angergård
Last ned bilde

Om Scandic Hotels

Scandic Hotels
Scandic Hotels
Karenslyst Allé 11
0278 Oslo

+47 922 11 936http://scandichotels.no

Om Scandic Hotels Group
Scandic er den største hotellkjeden i Norden med 16 000 medarbeidere og med et nettverk av nærmere 280 hoteller fordelt på cirka 55 000 hotellrom i drift eller under utvikling i seks land. Scandic Friends er Nordens største lojalitetsprogram innen hotellbransjen. En ansvarsfull drift er en del av Scandics DNA. Scandic er børsnotert på Nasdaq Stockholm. www.scandichotelsgroup.com

Følg saker fra Scandic Hotels

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Scandic Hotels på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Scandic Hotels

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom