Norges Kampsportforbund

Satser mot ny superliga

Del

Det norske taekwondolandslaget skal denne helgen delta i den nye superligaen som World Taekwondo har etablert i Wuxi i Kina. Wuxi skal være hjemstedet for den nye Grand Slam-turneringen, som skal være den største taekwondobegivenheten i verden etter sommer-OL.

Richard Ordemann, John Asp, Victor Asp og Marie Magnus er klar for kvalifiseringen.
Richard Ordemann, John Asp, Victor Asp og Marie Magnus er klar for kvalifiseringen.

Norge deltar med Marie Magnus fra Keum Gang Nesttun i klassen kvinner – 57 kilo, brødreparet Victor og John Asp fra Grorud Taekwondo Klubb og Richard Ordemann fra Tøyen Taekwondo Klubb. Alle tre herrene konkurrerer i klassen herrer – 80 kilo. Laget kommer rett fra Kina open i Xian hvor det ble bronse til Victor og John Asp.

Må være blant topp tre
Konkurransen i Wuxi denne helgen er en kvalifisering for å kunne delta i den aller første Grand Slam-turneringen, som starter den 30. desember 2017. Om de norske utøverne skal kvalifisere seg må de være blant de tre beste i sin klasse i kvalifiseringsstevnet som nå skal avvikles.

- Vi ser at vi får tøff motstand, og at det vil bli krevende å kvalifisere seg. Her deltar profflag fra blant annet Sør-Korea, Iran, Azerbaijan, Usbekistan, Taipei og Kina. Alle utøverne har svært gode fysiske forutsetninger for å lykkes innen taekwondo: Alle er høye i forhold til vekten, noe som innebærer at de har stor rekkevidde, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Alle de norske utøverne skal konkurrere natt til fredag 24. november

Skal være best
World Taekwondo har som målsetting å være best i klassen og de tar nå sikte  på å lage et unikt TV-produkt som skal ta opp kampen på det globale TV-markedet. Grand Slam-anlegget i Wuxi som er laget i samarbeid med kinesiske sponsorer, er spesiallaget for TV-produksjon. Konkurransen skal skreddersys for det globale TV-markedet og sendingen skal være best i klassen på lyd, lys og prestasjoner av utøvere og sporten. Grand Slam skal bli den største taekwondo begivenheten etter sommer-OL.

Alle kampsporter kan delta
Det beste av alt er at World Taekwondo har åpnet for at både kickboxing, ITF-taekwondo, wushu og andre kampsportutøvere som drømmer om OL kan delta i kvalifiseringsstevnet for Grand Slam-turneringen.

Økt synlighet
Den nye superligaen skal være forbeholdt de 12 beste utøverne i verden innen de olympiske vektklassene.  Det innføres også pengepremier: Vinneren får 70 000 USD, andreplass gir 20 000 US, mens tredjeplass gir 10.000 USD. De beste får også sponsoravtaler, og den med mest rankingpoeng etter tre Grand Slam-turneringer er også direktekvalifisert til OL.

- Jeg har stor tro på at Grand Slam  vil gi taekwondo økt synlighet, økte inntekter og større global oppmerksomhet. Økt oppmerksomhet internasjonalt vil være positivt for rekrutteringen og utviklingen også her hjemme i Norge, sier Jacobsen.

Hvem kan delta i Grand Slam?

1.OL-vinner fra Rio 2016
2.Vinner av VM-2017
3.Vinner av VM 2017
4.Vinner av Grand Prix finalen 2016
5.Vinner av Grand Prix finalen 2017
6.Vinner av Grand Prix 1 2017
7.Vinner av Grand Prix 2 2017
8.Vinner av Grand prix 3 2017
9.Vinner av kvalifiseringsstevnet
10.Sølvvinner av kvalifiseringsstevnet
11.Bronsevinneren av kvalifiseringsstevnet
12.En fra arrangørlandet Kina

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Richard Ordemann, John Asp, Victor Asp og Marie Magnus er klar for kvalifiseringen.
Richard Ordemann, John Asp, Victor Asp og Marie Magnus er klar for kvalifiseringen.
Last ned bilde
John Asp
John Asp
Last ned bilde
Marie Magnus
Marie Magnus
Last ned bilde
Richard Ordemann
Richard Ordemann
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom