ParatParat

SAS-streiken avblåst

Del

Norsk Flygerforbund og Parat har oppnådd enighet med NHO Luftfart/SAS om en ny tariffavtale. Resultatet er godt nok til å avblåse streiken.

– Vi har fått gjennomslag for våre viktigste krav. Dette gjør at vi kan anbefale avtalen for våre medlemmer, sier forhandlingslederne Jens Lippestad i Norsk Flygerforbund og Jan Levi Skogvang i Parat.

Viktige elementer i avtalen:
• Sikrer at hele og faste stillinger er hovedregelen
• At man i hovedsak skal kunne avvikle ferien innenfor skoleferien
• En lønnsøkning på seks prosent over tre år

– Den endelige avtalen er tilnærmet det samme tilbudet vi ga SAS under meklingen i helgen. I dette tilbudet hadde vi strukket oss svært langt for å unngå en streik. Den usikkerheten som er skapt de siste dagene har således vært helt unødvendig, sier Lippestad.

Den største utfordringen i meklingen har ifølge Skogvang vært uttalelsene fra NHO-direktør Torbjørn Lothe og konsernsjef Gustavsson.
– Det vi nå har fått er i tråd med hva de har fått i de andre skandinaviske landene og det som lå på bordet i meklingen når vi gikk fra hverandre for noen dager siden. Resultatet viser at påstandene disse to har fremsatt i media de siste dagene, ikke medførte riktighet, sier Skogvang.

Leder for SAS-pilotene i Parat, Jan Levi Skogvang, sier meklingen kom inn på et bedre spor etter tre dager med streik.
– Selv om det har vært et beskjedent streikeuttak så langt møtte vi onsdag en motpart som var mer imøtekommende. Vi synes det er bra at vi sammen har funnet en løsning og unngår streik, sier Skogvang.


Pressekontakter
Katinka Riksfjord Sporsem, generalsekretær Norsk Flygerforbund. Telefon 920 55 311. E-post: katinka@flyger.no

Trygve Bergsland, kommunikasjonssjef i Parat, telefon 905 85 639. E-post: trygve.bergsland@parat.com.

Nøkkelord

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 19-23
0133 Oslo

21 01 36 00http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom