Sandmæl leder i Mellomkirkelig råd

Del

Kirkemøtet stemte 11. april fram Kristine Sandmæl til ny leder i Mellomkirkelig råd. Sandmæl har sittet i rådet i åtte år allerede, og nå gleder hun seg til å ta fatt på vervet etter biskop Erling Pettersen.

- Jeg er veldig glad for å bli valgt, dette er etter min mening et av de mest spennende vervene i kirken i dag, og jeg gleder meg til å gå inn i oppgavene.

Sandmæl er nylig tilsatt som prost i Lofoten, men har jobbet som prest i 19 år før det. 46-åringen har vært nestleder i Mellomkirkelig råd i to år, og altså til sammen åtte vært medlem i rådet. Prosten er engasjert i både kirke og fagforeningsarbeid, og er opptatt av solidaritet med de marginaliserte. Hun vil også gi rom for ulike teologiske ståsted, og vil holde dialogarbeidet høyt i en verden hvor dialog mellom ulike religioner er høyst aktuelt og viktig.

Den nyvalgte lederen er opptatt av å gjøre Mellomkirkelig råds oppdrag mer relevant for lokalmenigheten.

- For meg er det et viktig mål at det vi jobber med i Mellomkirkelig råd kan være til glede og nytte for menighetsliv på lokalplan. Solidaritet, religionsdialog og økumenikk angår hele kirken, og er for viktig til at det kun skal bli en spesialinteresse for noen få. Mellomkirkelig råd skal på en god måte utfordre til å løfte blikket mot verden og dermed være med på å styrke kirkemedlemmenes opplevelse av å være en del av den verdensvide kirke og det økumeniske fellesskap. Det er en utfordring å styrke kommunikasjonen mellom leddene globalt - nasjonalt - lokalt, og bidra til å gi menighetene redskaper til økumenikk, diakoni og dialog i sitt lokalsamfunn.

Tidligere professor ved Diakonhjemmet Kjell Nordstokke var den andre kandidaten til ledervervet. Sandmæl fikk 66 av de 115 stemmene fra delegatene på årets kirkemøte.

Du kan lese mer om Kristine Sandmæl her


Lenker

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke