Samisk kvalitetsmat fra Røros hedret i Berlin
Rørosrein fikk Spesialitet for fire ulike produkter av reinsdyrkjøtt; Flatbiff av reinsdyrkalv, Pinnekjøtt av reinsdyr, Rørosviddas perle (Mørbrad av rein) og Bare Rein (Spekepølse av rein).
- Dette er virkelig lokalmat i særklasse fra en lokalmatprodusent med lange tradisjoner, sier administrenede direktør i Matmerk Nina Sundqvist.
- Spesialitet er en merkeordning du må gjøre deg fortjent til, og fagjuryen som vurderte Rørosrein sine produkter var svært begeistret. Balanserte smaker, spennende med pinnekjøtt av rein og en mild og fin smak i spekepølsen. Det er bare å gratulere Eva og resten av gjengen hos Røosrein, dette er mathåndverk i særklasse, avslutter Sundqvist.
Rørosrein, en smak av evigheten
- Å få Spesialitetsmerket, henger høyt. Vi vet det er vanskelig å få dette, og det er en utmerkelse som sier noe om å produsere kvalitetsprodukter. Det er veldig få produkter av rein og produsenter med reinsdyrkjøtt som har fått tildelt denne utmerkelsen, derfor er vi er svært stolte av å nå være blant de fremste lokalmatprodusenter i Norge, sier Eva Nordfjell, daglig leder i Rørosrein.
- Vi er en liten samisk familiebedrift som satser på kvalitet. Vi er sørsamer og reineiere og har full kontroll på dyra som vi slakter, skjærer og foredler. Vi har svært lange tradisjoner for å ta vare på kjøttet, og er vokst opp med tilberedning av reinsdyrkjøttet. Kvalitet er det vi satser på framfor kvantitet, vi har tid til å la kjøttet mørnes og modnes før nedskjæring. Vi fikk tidlig lære hvordan de ulike delene på dyret skulle brukes og hvilke kjøttstykker som skulle brukes til hva, sier Nordfjell.
- Nå skal vi bruke spesialitetsmerket framover og håper at dette kan gi oss et fortrinn for våre kunder og inn mot salget av våre produkter. Å være liten, er krevende for salg i butikk og litt større kunder. Spesialitetsmerket forteller den kvalitetsbevisste forbruker hvilke utmerkede kvalitetsprodukter vi har, og gjør det lettere for kunden å velge. Og det er forskjell på kvalitet også for reinsdyrkjøtt, avslutter Nordfjell
Fakta om Spesialitet
Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat- og drikke. For å få merket må produktet være basert på gode norske råvarer, det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter, og produktet må godkjennes av en fagjury med høy kompetanse. Juryen ledes av Harald Osa.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder
Lenker
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
Hardanger, Telemark, Gloppen og Sunnmøre med lokal drikke i særklasse15.3.2024 15:15:04 CET | Pressemelding
- At 9 produkter har kommet gjennom nåløyet til det drikkefaglig sterke dommerpanelet vitner om det svært høye nivået innenfor norsk drikke, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Spesialitetsmerket under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Margit Dale fra Valle i Setesdal vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris15.2.2024 16:16:32 CET | Pressemelding
- Skal vi bevare norske mattradisjoner er vi helt avhengige av brobyggere mellom generasjoner. Årets vinner er nettopp en slik brobygger, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris på Sentralen i Oslo.
Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin19.1.2024 13:00:00 CET | Pressemelding
– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.
Dette er finalistene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris21.12.2023 10:30:32 CET | Pressemelding
Blir det en kandidat fra Valle i Setesdal, Jølster, Sandefjord eller Oslo som vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i år? Nå kan publikum stemme på sin favoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom